Güntekin Onay derbide G.Saray'ı bir adım önde gördü!

Spor yazarı Güntekin Onay, Galatasaray Fenerbahçe derbisini enine boyuna analiz etti.

Sezon başından bugüne 2 takım da oynadıkları futbolla beğenilmedi. İkisinin de hem savunmada hem de hücumda sorunları var. Sezon öncesindeki Süper Kupa maçında geçen yıldan gelen 'Oturmuş takım' hüviyetini ortaya koyan F.Bahçe ağır basmıştı ve G.Saray'a oyunsal anlamda belirgin bir üstünlük kurmuştu. Ancak yine de maç golsüz bitmişti.

Fakat bu kez koşullar farklı. G.Saray evinde oynuyor, F.Bahçe ise ağustos ayından daha geriye gitmiş durumda. İki ekibin de sorunlarla geldiği derbide, tek bir 90 dakikalığına problemlerini unutan taktiksel, fiziksel ve psikolojik açıdan daha hazır olan taraf kazanmaya yakın olacak.

AZ ÜRETİP AZ ATIYORLAR

Hem G.Saray hem de F.Bahçe kadro kalitelerine oranla çok az pozisyon üretiyor ve az gol atıyor. Burak Yılmaz, G.Saray'ın en golcü oyuncusu. Yokluğu (eğer oynamazsa) mutlaka oyun anlamında olmasa bile, gol şansı yakalama bakımından ev sahibi sarı-kırmızılı ekibi etkileyecektir.

Fenerbahçe'de ise Emre, Volkan ve Raul Meireles uzun süreli sakatlıktan çıktılar. Büyük fiziki mücadeleye sahne olacak bir derbiye ne derece hazırlar veya form durumları ne bilemiyoruz.

Ayrıca Moussa Sow'un sakatlığı, Emmanuel Emenike ve Dirk Kuyt'ın formsuzluğu, Bekir'in cezalı olması sarı-lacivertliler için diğer olumsuzluklar.

G.SARAY PASiF KALIRSA...

Kağıt üzerinde ev sahibi olma avantajıyla birlikte bütün koşulları üst üste koyarsak G.Saray kazanmaya daha yakın gözüküyor. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki teknik direktör Prandelli'nin derbideki oyun planı G.Saray'ın rotasını belirleyecek olan en önemli faktörlerden biri.

Sezon başından bu yana sürekli 'Agresif olamamaktan' şikayet eden İtalyan teknik adamın takımı bugün derbide de pasif kalırsa derbide istediğini alamaz.

Derbilerde özellikle iç sahada oynayan takımlar, ev sahibi olduğunu hissettirecek kararlılığı ve tempoyu ortaya koymak zorundalar. F.Bahçe tecrübeli bir ekip ve kadrosundaki eksiklerine rağmen bu karşılaşmaları nasıl oynaması gerektiğini biliyor.

DURAN TOPLAR KRiTiK

Her derbide olduğu gibi gösterilecek veya gösterilmeyecek kartlar maçın seyrini etkileyecektir. Erken bir gol gelmezse çok pozisyonlu ve gollü bir maç beklemiyorum. Duran topların son derece kritik olduğu ve skoru etkileyebileceği bir 90 dakika olmaya aday bir derbi izleyeceğiz.

Maçta öne çıkacak isimler ise FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın yönetimi, Felipe Melo ve Emre'nin saha içi tansiyonu Wesley Sneijder ve Caner'in bireysel katkıları olacaktır.

GALATASARAY FENERBAHÇE MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?


Yorumlar