Gözler Süper Lig'in kaderini çizecek derbide

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında lider Beşiktaş, Türk Telekom Arena’da Galatasaray ile kritik bir maça çıkacak.

Muhammed Cesim IŞIK / AjansHaber

Spor Toto Süper Lig’de 32. hafta çok kritik bir maça tanıklık edecek. Şampiyonluk yolunda 3 puanlık avantajı bulunan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi vizesi alma hedefi bulunan Galatasaray’a konuk olacak. Beşiktaş, 3 puanlık avantajını son 2 maça taşıyıp şampiyonluk hedefine bir adım daha yaklaşma amacında.

Ziraat Türkiye Kupası’nda finale yükselen Galatasaray ise, ligde ilk 5 sırada yer alıp UEFA’nın vermiş olduğu Avrupa’dan men cezasını çekmeyi amaçlıyor. Spor Toto Süper Lig’de kritik öneme sahip derbiyi AjansHaber’e değerlendiren Spor Yorumcusu Turgay Demir, “Derbiler her sonuca açık maçlar olduğu için, bütün skorlar çıkabilir. Mevcut durumda kim daha fazla istiyorsa, kimin galibiyete daha fazla ihtiyacı varsa, genellikle o takım kazanır. Bu motivasyonla ilgilidir. Bugüne kadar hedefsiz kalan takımların derbinin içinde oyundan koptuğunu çok gördüm. Bu maça da bu gözle baktığımda, Beşiktaş’ın avantajlı olduğunu görüyorum. Beşiktaş, şampiyonluğa oynuyor. Maç içinde kırılmalar yaşansa bile o kırılmalara teslim olmaz, devam eder. Buna karşılık olarak hedefsiz olan takım, maç içinde yaşanacak ilk kırılmada moral olarak çöker. Bu şartlarda psikolojik avantajın Beşiktaş’ta olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Spor Yorumcusu Turgay Demir, Spor Toto Süper Lig’de kritik öneme sahip derbiyi AjansHaber’e şöyle değerlendirdi:

“GALİBİYETE DAHA FAZLA İHTİYACI OLAN KAZANIR”

Derbilerde çok fazla etken mümkündür. Derbiler her sonuca açık maçlar olduğu için, bütün skorlar çıkabilir. Mevcut durumda kim daha fazla istiyorsa, kimin galibiyete daha fazla ihtiyacı varsa, genellikle o takım kazanır. Bu motivasyonla ilgilidir, belki o anlık hırsla ilgilidir. Daha ciddi bir disiplinle oynamakla ilgili olabilir.

 

“PSİKOLOJİK AVANTAJ BEŞİKTAŞ’TA”

Bugüne kadar hedefsiz kalan takımların derbinin içinde oyundan koptuğunu çok gördüm. Bu maça da bu gözle baktığımda, Beşiktaş’ın avantajlı olduğunu görüyorum. Beşiktaş, şampiyonluğa oynuyor. Maç içinde kırılmalar yaşansa bile o kırılmalara teslim olmaz, devam eder. Buna karşılık olarak hedefsiz olan takım, maç içinde yaşanacak ilk kırılmada moral olarak çöker. Bu şartlarda psikolojik avantajın Beşiktaş’ta olduğunu düşünüyorum.

“DERBİDE BEŞİKTAŞ BİR ADIM ÖNDE”

Kadro yapısına baktığımızda da Beşiktaş’ın daha güçlü bir kadrosu olduğunu söyleyebiliriz. Beşiktaş takımı, son haftalarda da iyice vites yükseltti ve çok daha iyi oynuyor. Galatasaray’da da son 2 haftadır bir kıpırdanma var. Sonuçta bu bir derbidir, çok fazla şu takım kazanır demek doğru değildir ancak kağıt üzerinde baktığımızda Beşiktaş, 1 adım önde görünüyor.

 

“DERBİDEKİ 1 PUAN BİLE BEŞİKTAŞ’I ŞAMPİYON YAPAR”

Beşiktaş’ın Galatasaray’dan 1 puan alması halinde bile şampiyon olacağını düşünüyorum. Mevcut puan farkını koruyacaktır. Kartal’ın pençesi kupanın bir tarafını yakalamış durumda ve kolay kolay bırakmaz.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar