Shōgayaki (豚の生姜焼き): Zencefilli Izgara Domuz Eti

Bu senenin 5 numarasında shogoyaki var. Japon mutfağına ait olan bu yemek Japonya'da en popüler et yemeklerinden biri. Tavada zencefil, soya sosu ve mirin sosunda kızartılıp harmanlanan bu et soğuk ve sıcak olarak servis ediliyor. Sıcak servis ederken pirinç ve kıyılmış lahana eklemek de adetten.  Bu yemek sığır eti ile de yapılabilir, ancak domuz eti versiyonu o kadar popülerdir ki 'shōgayaki' terimi genellikle Japonya'da sadece domuz eti anlamına gelir.

Potato Soup: Patates Çorbası

Bizim de yakından aşina olduğumuz patates çorbası bu sene en çok aranan 6. yemek olmuş. Yabancı versiyonlarında üzerine kızarmış domuz pastırması koyulması çok popüler olmuş.

Teriyaki Amberjack: Teriyakili Sarıkuyruk Balığı

7 numaramız bir balık yemeğine ait. Habitatı Pasifik okyanusu olan bu sarıkuyruk balığı, yıl içinde 120.000 ton kadar üretiliyor. Sarıkuyruk balığı içeriğindeki yağlar yüzünden tam bir kış ayı balığı. Çiğ ya da pişmiş olarak tüketilebilir. Teriyakili sarıkuyruk balığı teriyaki sosuyla sarıkuyruğun aşkından ortaya çıkmış bir yemek.

Tonjiru (豚汁) Miso Çorbası

Bu senenin 8 numarasında bir çorba tarifi var. Tonjiru, domuz eti ve kök sebzelerle yapılan bir miso çorbası.