Gökhan Gönül Fener'de kalıyor

Taraflar, maç başı ücretler ve bonuslarla birlikte yıllık 3 milyon euro’ya el sıkıştı. Tek pürüz; anlaşmanın süresi. Gökhan Gönül 3+1, Fenerbahçe ise 2+1’de ısrar ediyor.

Fenerbahçe'de Gökhan Gönül çıkmazı büyük ölçüde çözüme kavuştu. Taraflar orta yolda birleşti. Herkesin merakla beklediği zirve ise dün öğlen saatlerinde gerçekleşti. Yönetici İlhan Ekşioğlu, Gökhan'ın menajeri Ahmet Bulut ile dün ofisinde pazarlık masasına oturdu. Görüşmenin ardından taraflar büyük ölçüde anlaşmaya vardı.

SÜRE KONUSU SONRA MÜZAKERE EDİLECEK

Gökhan Gönül, maç başılar ve bonuslarla birlikte yıllık toplam 3.5 milyon euro istiyordu. Fenerbahçe'nin teklifi ise 2 milyon euro+800 bin euro'yu geçmeyecek şekilde maç başı ücretti. Yapılan pazarlıklar sonucu orta yol bulundu ve 3 milyon euro'da el sıkışıldı. Tek anlaşmazlık, anlaşmanın süresi konusunda yaşandı. Fenerbahçe'nin 2+1 yıllık sözleşme teklifine karşılık Gökhan'ın talebi 3+1 sene. Taraflar, bu konunun daha sonra müzakere edilmesi şartıyla masadan 'anlaşarak' kalktı.

iKi TARAF DA ESNEK DAVRANDI

Beşiktaş'ın Gökhan Gönül'e teklifi 3 yıl için sezon başına 2 milyon euro garanti para ve maç başı 20 bin dolar. Siyah-beyazlılar ayrıca 750 bin euro da imza parası ödemesi taahhüt etti. Fenerbahçe ise milli yıldıza ilk görüşmede imza parası hariç bu parayı önermişti. Ancak maç başı ücretler, maçın kazanılması halinde geçerli olacaktı. Dünkü Ekşioğlu-Bulut zirvesinde iki taraf da isteklerini esnetti.

 

BEŞiKTAŞ iHTiMALi iYiCE ZAYIFLADI

Başkan Aziz Yıldırım, Gökhan'la pazarlıklarda menajeri Ahmet Bulut'u istemiyordu. Ancak Gönül'ün milli takımda olması nedeniyle görüşmeler tıkanınca yönetim geri adım attı. Ekşioğlu- Bulut zirvesinden Fenerlileri sevindiren sonuç çıktı. 31 yaşındaki milli yıldızın Beşiktaş'a transfer olma ihtimali zayıfladı. Gökhan, anlaşmanın süresinde de mutabakat sağlanırsa, 9 sezondur formasını giydiği Fenerbahçe ile yola devam edecek..

Yorumlar