Go home Pereira

Fenerbahçe, yine bir ikincilik elde etti. 18 yıllık Aziz Yıldırım’ın başkanlık döneminde sekizinci ikinciliğini kazandı. Aslında ‘8. kez ikincilik kazandı’ demek doğru değil, ‘8. kez şampiyonluğu kaçırdı’ demek daha doğru olur aslında.

Erhan Seven / AjansHaber

Beşiktaşlıların bir sözü var ya… ‘ŞEREF’iyle oynayıp, HAKKI’yla kazanmak’ diye… Fenerbahçe’de bu sezon hiçbir futbolcu ‘GÖNÜL’den oynayıp, VOLKAN gibi patlamadı. TOPAL’layarak bir sezon geçirdi’. Ve sonuçta da Spor Toto Süper Lig’in 60. yılına merdiven dayadığı bugünlerde en çok ikincilik alan takım olarak tarihe geçti.

PLANLAMA HATALARIYLA DOLU

Fenerbahçe’de şampiyonlukların kaçması, sadece bir nedenle anlatılamaz. Hocası, futbolcusu, taraftarı ve en başta da başkanı ve yönetimleriyle hatalar zinciri içerisinde sarı lacivertli ekip.

Fenerbahçe’de son 10 yılda 7 hoca çalıştı. Zico, Aragones (toprağı bol olsun), Daum, Aykut Kocaman, Ersun Yanal, İsmail Kartal ve Vitor Pereira görev yapmış bu sürede. Son 4 yılda ise 4 hocayla çalıştı. Planlama, sistem, strateji ve organizasyon açısından ne kadar yanlışlık içinde olduğu net bir şekilde görülüyor.

AYKUT HOCA VE ERSUN HOCA’YA YANLIŞ YAPILDI

2010-11 yılında yaşanan talihsizliklere rağmen Aykut Kocaman’ı,  yeri geldiğinde hoca, zaman zaman yönetici, tribünlerle diyalog kuran iletişimci, hatta ve hatta abartarak söylüyorum malzemeci ve masör olduğu bir dönemde, yani takımın her şeyi olduğu bir dönemde tu kaka yaptınız. Aykut Hoca’yı derdest edip gönderdiniz.

Nisan ayında şampiyonluk yaşatan Ersun Yanal’a aynı sezon kapıyı gösterdiniz.

İçinizden çıkan evladınız İsmail Kartal’a Diego Ribas dışında transfer yapmayıp, takımı yönet dediniz.

Sonra da ne olduğu bilinmeyen Vitor Pereira diye bir adamı getirdiniz takımın başına. Herşeye karışırdınız ama Terrenao getirdi diye bu isme itiraz bile etmediniz. 11 tane önemli transfer yapıp, Arabistan’da, Yunanistan’da (6 ay çalıştıktan sonra) şampiyonluk görmüş diye Pereira’yı takımın başına getirdiniz.

Portekizli hocaya, kendi ülkesinin futbolcuları Nani, Alves, Meireles bile yeterli saygıyı göstermedi. Yeterli seviyede bulmadılar hemşehrilerini…

PEREİRA FENER’DEN İKİ GÖMLEK DAHA DÜŞÜK

İki gömlek Fenerbahçe’den daha düşük bir isimdi Vitor Hoca. Bunu da gösterdi doğrusu. Yetersiz ve beceriksiz çıktı. TRT Spor’da canlı yayın yaptığım sezon başı ve ortasına doğru, her yayında Pereira’nın yetersizliğini söyledim. Takımı nasıl oynatması gerektiğini söyledim. TRT Kent Radyo Ankara’da hala söylüyorum.

 5-6 hafta öncesinde, takımı 4-3-3 garabet dizilişinden 4-2-3-1’e getirdi ve takım daha iyi oynamaya başladı. Ama iş işten çoktan geçmişti.

Bir de hocanın yanına Türk hoca vermeyerek hataların en büyüğünü yaptı yönetim…

“LÜTFEN EVİNİZE GİDİNİZ”

Fenerbahçe yönetimi sürekli olarak hoca değiştirerek yanlış yapıyor. İstikrarsızlık ve tutarsızlık yaşanıyor. Ancak şu bir gerçek ki, Fenerbahçe Vitor Pereira ile hiçbir yere varamaz. Bu nedenle kaliteli ve Türk ligini yakından takip eden bir yabancı hoca (eğer Aykut Kocaman veya Ersun Yanal gelmeyecekse…) takımın başına getirilmelidir. Bu hocayla da planlı bir şekilde uzun yıllar çalışmak gerekir.

Sözün kısası, cv’sine Fenerbahçe’de hocalık yapma şansını ekleyen Pereira, hiçbir zaman doğru bir tercih olmamıştı benim için. Yönetim de sürekli hoca değiştirerek yanlış yapıyor. Ama bence milat, bu sezon olmalıdır. 2016-2017 sezonu için doğru bir teknik adam seçimi yapılmalıdır.

Ve Portekizli bu genç kardeşime sesleniyorum ve rica ediyorum:

“GO HOME PEREİRA”

 

Yorumlar