Gerginliğin nedeni belli oldu! 'Dil yarası'

Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira ile yıldız golcü Van Persie arasında dil probleminin olduğu anlaşıldı.

İstanbul'da Molde karşısında alınan 3-1'lik mağlubiyet sonrası Celtic deplasmanı Fenerbahçe için mutlak galibiyetin alınması gereken bir deplasman haline geldi. Bu yüzden Pereira İskoç deplasmanında bazı değişiklikler yapmaya karar verdi. Öncelikle hücum presinden vazgeçmek istemediği için Fernandao'yu yine 11'e koyacak olan Pereira, yanına van Persie'yi koyarak ön tarafı çiftleyecek. Sakat olan Markovic'in yerine Volkan Şen'i oynatmak yerine Diego'yu koyacak olan Pereira orta sahanın ortasında ise performansından memnun kalmadığı Ozan Tufan'ı kulübeye alarak Mehmet Topal ve Meireles'i göbekte kullanacak. Sol bekte Caner Erkin ve Hasan Ali arasındaki kararını maçtan önce verecek olan Pereira, Alves, Kjaer ve Şener'i ise bozmayacak.

TAKIMIN LİDERİ SENSİN!

Beşiktaş maçında forvette kimin oynayacağına son anda karar veren Vitor Pereira'nın, Fernandao'yu 11'de oynatmasında Robin van Persie ile ayak üstü yaptığı konuşmanın etkili olduğu bildirildi. Pereira'nın, Hollandalı oyuncuya, "kendini nasıl hissediyorsun. 90 dakikayı çıkarabilir misin?" diye sorduğu, van Persie'nin ise, "dediğin gibi bu takımın lideri sensin. Kararı sen vereceksin ben uygulayacağım" cevabı alınca Fernandao'yu sahaya sürdüğü bildirildi.

ANLATMAK İSTEDİKLERİNİ ANLAMIYORUM

Bu arada van Persie ile Pereira'nın yaşadıkları gerginliğin Portekizli teknik adamın İngilizcesine dayandığı ile ilgili ilginç bir iddia gündeme geldi. İddiaya göre bir idman sırasında Pereira'nın van Persie'ye İngilizce birşeyler anlatmaya çalıştığı bunun üzerine Hollandalı oyuncunun da, "İngilizceni anlamıyorum. Anlatmak istediklerini anlamıyorum" cevabı verdiği bildirildi. Bunun üzerine Pereira'nın takımın tercümanını yanına çağırdığı ve ona isteklerini İngilizce anlattığı ve onun da van Persie'yi yine İngilizce anlatmasını dinlediği belirtildi.

Bu arada Bursa maçında da Pereira yanına gittiği sırada Hasan Çetinkaya'nın van Persie'nin yanına gelmesinin nedeninin Portekizli teknik adamın sözlerini van Persie'ye aktarmak olduğu iddia edildi. van Persie'nin tepkisi sonrasında Çetinkaya'nın ses çıkarmadan yerine döndüğü dikkatlerde kaçmamıştı.

Yorumlar