Gençlerbirliği-Galatasaray 15 Ekim Cumartesi Günü Saat 20.00'da LİG TV'de

Galatasaray ligin 7. haftasında Ankara deplasmanından 3 puan alıp maç fazlasıyla lider olmayı hedeflerken Ankara temsilcisi Gençlerbirliği karşılaşmadan galip ayrılarak üst sıralara yanaşma hesapları yapıyor.

Milli maç arasını hazırlık maçlarıyla dolduran iki takım ligin 7. haftasında 15 Ekim Cumartesi günü saat 20.00'da Ankara 19 Mayıs Stadyumunda karşı karşıya gelecek. Karşılaşma LİG TV ekranlarından naklen yayınlanacak.Ligde Galatasaray oynadığı 6 karşılaşmada 4 galibiyet 2 beraberlik aldı,12 gol atıp kalesinde 5 gol gördü ve 14 puanla ve 3. sırada. Gençlerbirliği ise 6 karşılaşmada 2 galibiyet 4 beraberlik aldı, 7 gol atıp kalesinde 3 gol gördü ve 10 puanla 5. sırada yer alıyor.

MUHTEMEL 11'LER

Gençlerbirliği: Johannes Hopf, Ahmet Oğuz, Uğur Çiftçi, Ahmet Çalık, Ante Kulusic, Serdar Gürler, Michel Landel, Aydın Karabulut, Selçuk Şahin, Abdul Khalili, Bogdan Stancu

GALATASARAY: Muslera, Cavanda, Semih Kaya, Chedjou, Carole, Selçuk İnan, Tolga Ciğerci, Yasin, Bruma, Josue, Eren Derdiyok           

HAZIRLIKLAR BAŞLADI 

Gençlerbirliği Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde, teknik direktör İbrahim Üzülmez yönetiminde yapılan antrenmana kırmızı-siyahlı futbolcular, el topu ve 5'e 2 top kapma çalışmalarıyla başladı. İdman, şut çalışmasının ardından kanat organizasyonlarıyla tamamlandı. Vedat Muric ile tedavisine devam edilen Selçuk Şahin antremana katılmadı. Ferhat Görgülü ise fizyoterapist eşliğinde koştu.  

Galatasaray Teknik direktörü Jan Olde Riekerink yönetiminde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen antrenmanda, 5e2 top kapmayla başlayan antreman taktik ve şut antremanıyla devam etti. Sahada ve salonda yenileme çalışmalarıyla antreman son buldu. 

ASLANDA SAKATLAR CAN SIKIYOR

Milli takımlardan sakat dönen tecrübeli defans oyuncusu Hakan Balta ve Galatasaray'ın süperstarı Wesley Sneijder'in oynayamacak olmaları can sıkıyor. Teknik direktör Jan Olde Riekerink Hakan Balta'nın yerine stoperde Semih Kaya'ya şans vermesi beklenirken, ileride Wesley Sneijder'in yerine Lukas Podolski'yi oynatması bekleniyor.

ÜSTÜNLÜK GALATASARAYDA

Süperlig'in 7. haftasında karşılaşcak olan iki takım aralarındaki  91. randevusunu oynayacak. Bu karşılaşmalarda Galatasaray (48) Gençlerbirliği (22) galibiyet alırken, (20) karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray 152 gol atarken Gençlerbirliği 97 golle karşılık verdi. En farklı galibiyeti 6-0'lık skorla Galatasaray alırken. İki takım arasındaki son karşılaşma geçen sezon ligin 25. Haftasında oynandı karşılaşma 1-1 sonuçlandı. 

7. HAFTANIN MAÇ PROGRAMI

15 Ekim Cumartesi 14.00 - Kasımpaşa-Gaziantepspor


15 Ekim Cumartesi 17.00 - Kayserispor-Beşiktaş


15 Ekim Cumartesi 19.30 - Adanaspor-K.Karabükspor


15 Ekim Cumartesi 20.00 - Gençlerbirliği-Galatasaray


16 Ekim Pazar 13.30 - Medipol Başakşehir-Atiker Konyaspor


16 Ekim Pazar 13.30 - Bursaspor-Osmanlıspor FK


16 Ekim Pazar 16.30 - Fenerbahçe-Aytemiz Alanyaspor


16 Ekim Pazar 19.00 - Trabzonspor-Akhisar Belediye


18 Ekim Pazartesi 20.00 - Antalyaspor-Çaykur Rizespor

DAEŞ UYARISI!

ÇANTA VE POŞETLE GELMEYİN!

Kırmızı-karaların resmi internet sitesinden yapılan açıklamada; "DAEŞ terör örgütünün son günlerde stadyum gibi kalabalık alanlarda eylem yapma olasılığı doğrultusunda alınan güvenlik tedbirleri çerçevesinde, 15.10.2016 tarihinde Galatasaray ile yapacağımız müsabakada seyircilerin çanta, poşet gibi eşyalar ile stadyuma gelmemelerini önemle rica ederiz. Bu tarz eşyaların gelmesi durumunda ise eşyalar, güvenlik birimleri tarafından stadyuma alınmayacak ve toplanacaktır." İfadeleri yer aldı.

Yorumlar