Galatasaray'ın UEFA Kupası yıldönümü

UEFA Kupası’nı ilk ve tek kazanan Türk takımı olan Galatasaray, tarihi başarının 17.yıldönümünü kutluyor.

AjansHaber/ÖZEL

Galatasaray, Türk futbol tarihi açısından çok önemli bir başarıya imzaya atarak 16 yıl önce UEFA Kupası’nı müzesine götürdü. Yeni statüsüyle UEFA Avrupa Ligi ismini alan UEFA Kupası’nı ilk ve tek kazanan Türk takımı olan Galatasaray, bugün  tarihi başarının 17’nci yıldönümünü kutluyor.

Galatasaray, 16 Mayıs 2000 tarihinde, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'taki Parken Stadyumu'nda UEFA Kupası Finali'nde İngiliz devi Arsenal ile karşılaştı. Kadrosunda yıldız isimleri bulunduran Arsenal, herkesin gözünde favoriydi.

Teknik direktörlüğünü Fatih Terim’in yaptığı Galatasaray, İngiliz devine büyük bir şok yaşattı ve normal süresi 0-0 biten maçı Galatasaray penaltılar sonucu kazandı.

TÜRK FUTBOL TARİHİNDEKİ EN ÖNEMLİ BAŞARILARDAN

Galatasaray, UEFA Kupası’nı müzesine götürürken tarih de yazmış oldu. UEFA Kupası’nı kazanan ilk Türk takımı olan sarı kırmızılılar, Türk futbol tarihinde en büyük başarılardan birine imza atmış oldu.

Galatasaray'a UEFA Kupası’nı kazandıran takımın 11'i şu şekilde;

Taffarel - Capone, Popescu, Bülent Korkmaz, Okan Buruk, Ümit Davala, Suat, Hagi, Arif, Hakan Şükür.

16 YIL GEÇTİ, BAŞARI TEKRARLANAMADI

Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kazanmasının üzerinden tam 16 sene geçti. UEFA zaferinin ardından Türk temsilcilerinin Avrupa Kupalarında daha fazla başarıya ulaşacağı düşünülmüştü ancak böyle olmadı. Galatasaray’ın UEFA zaferinin üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen hala ikinci kupa kazanılamadı.

Galatasaray bu sezon Şampiyonlar Ligi’nden elendikten sonra UEFA Avrupa Ligi’nde başarı hedeflemişti ancak oldukça kötü bir sezon geçiren Galatasaray, Lazio’ya elenerek kupaya veda etmişti.

BAŞARIYI TEKRARLAMAYA EN ÇOK FENERBAHÇE YAKLAŞTI

Galatasaray’ın UEFA Kupası zaferini tekrarlamaya en çok yaklaşan takım ise Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe, 2012-2013 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde rakiplerini eleyerek yarı finale kadar geldi. Yarı finalde Portekiz temsilcisi Benfica’ya elenerek final şansını yitirmişti.

Galatasaray, 17 Mayıs 2000'de UEFA Kupası'nı müzesine götürerek tarihi bir başarıya imza atmıştı. O tarihten bugüne 17 yıl geçmesine rağmen hiçbir Türk takımı bu başarıyı tekrarlayamadı. Galatasaray da bu sezon gösterdiği kötü performansla hedeften uzak kaldı.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar