Galatasaray'ın takasta önerdiği futbolcuları gören başkanlar kaçıyor!

Daha önce Muhammet Demir'e talip olmasına rağmen Gaziantepspor'u ikna edemeyen Galatasaray yönetimi, Ozan Tufan ve Volkan Şen'de de aynı senaryoları yaşadı.

Bu sezon transferde ezeli rakiplerine oranla bir hayli geride kalan ve Podolski dışında dişe dokunur bir futbolcu kadrosuna katamayan Galatasaray’da kriz ortamı git gide büyüyor. Son olarak Ozan Tufan ve Volkan Şen transferlerini bitiremeyen Dursun Aydın Özbek hakkında camia içerisinde ağır eleştiriler yapılırken, sarı kırmızılı taraftarların sabrı taşmış durumda. Kombine satışlarında 35 binleri yakalayan, Şampiyonlar Ligi’ne direkt olarak katılan ve Fenerbahçe’nin de payını alan Galatasaray yönetiminin kasaya giren bu kadar gelire rağmen transferde sessiz kalması yeni sezonda şampiyonluk umutlarını bir hayli azaltırken, Dursun Aydın Özbek ve Mehmet Özbek’in özellikle yerli futbolcu transferinde bir hayli zorlandıkları ortaya çıktı. Galatasaray’ın takasta önerdiği oyunculara sırt çeviren ve bu oyuncuların maliyetleri karşısında transferde geri adım atan Anadolu kulüpleri sarı kırmızılı ekiple masaya oturmazken, Ozan Tufan ve Volkan Şen’de yaşanan transfer gelişmeleri Galatasaray kulübünü 5 futbolcu yüzünden büyük sıkıntıya soktuğu anlaşıldı.

VOLKAN ŞEN VE OZAN TUFAN'DAN HARİÇ MUHAMMET DEMİR'DE DE AYNI SENERYOLAR YAŞANMIŞTI

Tarık Çamdal, Emre Çolak, Umut Bulut, Yekta ve Olcan Adın’ı elden çıkarmak isteyen Galatasaray yönetimi bu oyuncuları transfere çeviremezken, 5 futbolcunun maliyetleri diğer kulüplerin bir hayli gözünü korkutuyor. Takas önerilerine yaklaşmayan başkanlar genelde sarı kırmızılı ekiple masaya oturmazken, son olarak Recep Bölükbaşı’nın Ozan Tufan ve Volkan Şen’de Galatasaray’ın önerdiği oyunculara sıcak bakmaması Dursun Aydın Özbek yönetimini hayal kırıklığına uğrattığı belirtiliyor.

Galatasaray’ın elden çıkarmak istediği 5 futbolcunun maliyetleri şu şekilde;

Tarık Çamdal: 4,750 bin euro’ya transfer oldu, Galatasaray’dan 1,250 bin Euro maaş alıyor

Emre Çolak: Alt yapıdan çıktı, 1,5 milyon TL kazanıyor.

Umut Bulut: 2,7 milyon euro’ya transfer oldu, yıllık 1,850 bin Euro alıyor

Yekta Kurtuluş: 3,750 bin euro’ya geldi, yıllık 1,200 bin Euro alıyor

Olcan Adın: 3,750 bin Euro + Salih Dursun karşılığında (2 yıl kiralık) transfer oldu. Galatasaray’dan yıllık 2 milyon Euro kazanıyor.

5 futbolcuya ödenen bonservis bedeli: 15 milyon euro
5 futbolcuya ödenen yıllık maaş bedeli: 7 milyon euro





Yorumlar