Galatasaray'ın İtalya kâbusu! Deplasmanlarda kazanamıyor

Galatasaray bu sezon oynadığı deplasman karşılaşmalarında istediği galibiyetleri elde edemedi. Cimbom deplasmanda en son 3 Ekim 2015 tarihinde Başakşehir’i 2-0’lık sonuçla geçmeyi başarmıştı. Cimbom’un İtalyanlara karşı deplasmanda galibiyeti bulunmuyor.

Ahmet Turna / AjansHaber

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi’nde Lazio ile oynayacağı maç için İtalya’ya gitti. İlk karşılaşmada defansif bir takım sahaya süren Mustafa Denizli’nin rövanş mücadelesinde daha ofansif bir anlayış ile sahaya çıkması bekleniyor. Yarın akşam TSİ ile 20:00'da başalayacak karşılaşmayı Rusya Futbol Federasyonu'ndan Vladislav Bezbodorov yönetecek.

GALATASARAY’IN ŞANSI TUTMUYOR

Galatasaray, İtalyan takımlarıyla deplasmanda oynadığı maçlarda kazanamıyor. Tarihinde birçok kez Avrupa arenasında İtalyan takımlarına karşı mücadele eden Sarı-Kırmızılılar, bu maçların hiçbirinde galip gelemedi. O zamanki adıyla UEFA Kupası’nda dönemin önemli takımlarından Bologna ile karşılaşan Galatasaray, diğer İtalyan devlerine oranla daha mütevazı olan Bologna’yla bile deplasmanda 1-1 berabere kalabilmişti. Kendi sahasında İtalyanlara 53 yıldır kaybetmeyen Galatasaray, Avrupa’da İtalyan takımlarına karşı deplasmanda kurulduğu günden bugüne kadar hiçbir maçta galip gelemedi.

2 KEZ GALİBİYETE YAKLAŞTI FAKAT…

Galatasaray’ın en çok şansı tuttuğu İtalyan takımı Juventus. Galatasaray, Juventus ile oynadığı 6 maçta sadece 1 kez rakibine kaybetti. Geriye kalan 5 maçta Cimbom 2 maçı kazanırken, 3 maç da berabere bitti. Milan’a karşı da 6 karşılaşmaya çıkan Galatasaray, bu maçlarda 2 kez galip geldi, 3 kez yenildi ve 1 maç da berabere sonuçlandı. Cimbom, Milan’a karşı kazandığı her iki mücadeleyi de kendi sahasında 3-2 ve 2-0’lık sonuçlarla elde etti. 1992-93 sezonunda Roma ile UEFA Kupası 3. Turunda karşılaşan Sarı-Kırmızılılar, kendi sahasında 3-2 galip geldiği rakibine deplasmanda 3-1 mağlup olmuştu. 2001-2002 sezonunda da Lazio ile şampiyonlar Ligi’nde aynı grupta yer alan Cimbom, rakibin kendi sahasında 1-0 mağlup etmiş deplasmanda yine aynı skorla rakibine mağlup olmuştu. Galatasaray'ın galibiyete yaklaştığı iki maç da Juventus'a oynadığı karşılaşmalardı. Cimbom bu iki maçta da öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamamıştı. (1998 senesi 2-2'lik karşılaşma ve 203-2014 sezonunda oynanan 2-2'lik karşılaşma)

BU SEZON DEPLASMAN KARNESİ ÇOK ZAYIF

Galatasaray bu sezon deplasmanlarda çok kötü bir performans sergiliyor. Lig’de en son 3 Ekim 2015 tarihinde Başakşehir’i deplasmanda 2-0 mağlup eden Sarı-Kırmızılılar, o günden beri Lig’de deplasmanda kazanamıyor. Şampiyonlar Ligi’nde de 3 maça çıkan Galatasaray, Benfica’ya 2-1, Atletico Madrid’e 2-0 mağlup olurken; Astana ile 2-2 berabere kalmıştı.

53 YILDIR EVİNDE ÜSTÜN

Galatasaray’ın İtalyanlara karşı deplasmandaki kötü karnesinin yanı sıra, kendi evinde İtalyanlara geçit vermiyor. Cimbom 53 yıldır İtalyan takımlarına kendi evinde maç kaybetmiyor. Cimbom kendi evinde en son yenilgisini 1963 yılında Milan’a karşı 3-1’lik skorla almıştı.

SNEİJDER'İN UNUTULMAZ GOLÜ HALA AKILLARDA! ERCAN TANER'İN EFSANE ANLATIMIYLA İŞTE O GOL

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar