Galatasaray'dan flaş Sneijder, İnan ve Muslera kararı

Avrupa'da gelecek sezon cezalı olan Galatasaray bunu bir fırsat olarak görüyor. Bu yüzden futbolunda son dönemlerini yaşayan yıldızları satıp hem kazanç elde etmek istiyor hem de giderleri kısmak istiyor. Projenin Mayıs'ta devreye gireceği düşünülüyor.

Galatasaray'da Wesley Sneijder, Selçuk İnan ve Fernando Muslera'nın son dönemdeki performanslarının düşüş neden ortaya çıktı.Yönetim, Burak Yılmaz'dan sonra bu 3 yıldızı da satarak kulübün hem maddi gücünü hafifletmeyi hem de giderleri kısmayı hedefliyor. Bu yıldızların maddi değerini bulması halinde iki taraf için de en doğru karar olacağı yönetimde tartışıldı ve karara bağlanıp oyunculara da iletildi.

2016 VE ÇİN PAZARI FIRSAT

G.Saray'dan ayrılmak istemediğini daha önce açıklayan 3 oyuncu, yönetimin bu şok bildirimi karşısında şaşkına uğradı. Yıldız oyuncuların performanslarında son dönemde yaşanan büyük düşüşte bunun etkisi olduğu da belirtiliyor. Önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına gidemeyecek olan Sarı-Kırmızılılar, bu dönemi yeniden yapılanma için bir fırsat olarak görüyor. G.Saray'ı kâr eden bir kurum haline getirme planları olan Başkan Dursun Özbek de 31 yaşına gelmiş Sneijder ve Selçuk İnan'ın satışının en isabetli yol olacağını düşünüyor. Bunun için Çin pazarı ve Fransa 2016'da çıkacak fırsatların değerlendirilmesi de gündemde.

ÜST SINIR 65 MİLYON EURO

29 yaşındaki Muslera'ya ise Avrupa'dan gelen teklifler değerlendirilecek. Uruguaylı kalecinin sözleşmesi 2018'de biteceği için yönetim son sezonu beklemek istemiyor. Sneijder'ın da aynı şekilde sözleşmesi 2018'de doluyor. Selçuk İnan'ın ise mukavele süresi 2019'a kadar. 3 oyuncunun da sezon sonunda satılması Sarı-Kırmızılı kulüp için doğru bir seçenek olarak değerlendiriliyor. G.Saray bu oyuncuları elden çıkartırsa tüm giderlerin, UEFA'nın belirlediği 65 milyon euro sınırında tutması da daha kolaylaşacak.

Yorumlar