Galatasaray'da teknik direktör belirsizliği

Galatasaray önümüzdeki sezona yeni bir yapılanmayla girmenin planlarını yapıyor ancak teknik direktör belirsizliği sürüyor.

Galatasaray, bu sezon maddi ve sportif olarak ciddi sıkıntılar yaşıyor. UEFA’nın mali fair-play kurallarına uymadığı gerekçesiyle Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası alan Galatasaray, ligde de kötü günler geçiriyor. Sezona Hamza Hamzaoğlu’yla başlayan sarı kırmızılılar daha sonra Mustafa Denizli ile anlaşmıştı ancak tecrübeli teknik adam da görevinden ayrıldı. Galatasaray, Mustafa Denizli’nin de ayrılmasıyla Hollandalı antrenör Jan Olde Riekerink ile anlaştı.

Jan Olde Riekerink’in Galatasaray’ın yeni sezon planlamasında yer alıp almayacağı ise belirsizliğini koruyor. Son olarak Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in “4 teknik direktör adayımız var” açıklaması kafaları iyice karıştırdı. Galatasaray’daki teknik direktör belirsizliğini ve yeni sezon planlamasını AjansHaber’e değerlendiren Spor Yorumcusu Altan Tanrıkulu, “Galatasaray’ın önümüzdeki sene Riekerink ile devam edeceğini düşünmüyorum. Riekerink, Galatasaray’ın altyapısında devam edecektir.  Galatasaray’ın şu andaki mali yapısında 2 yol olduğu görüşündeyim. Uzun vadeli yerli bir çalıştırıcı olabilir. Bunun 3 tane ihtimali olduğunu düşünüyorum. Fatih Terim, Abdullah Avcı ya da Okan Buruk olabilir. Ya orta seviyeli bir yabancı çalıştırıcı getirip, opsiyonlu sözleşmeler imzalatacaksınız, yüklü tazminat maddeleri koymayacaksınız ya da Türkiye’de Galatasaray’ı zorlamayacak ama başarıya götürebilecek yerli çalıştırıcıyla yola devam edeceksiniz.” dedi.

Spor Yorumcusu Altan Tanrıkulu Galatasaray’daki teknik direktör belirsizliğini ve yeni sezon planlamasını AjansHaber’e şöyle değerlendirdi:

“RIEKERINK İLE DEVAM EDİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Galatasaray’ın önümüzdeki sene Riekerink ile devam edeceğini düşünmüyorum. Riekerink, Galatasaray’ın altyapısında devam edecektir.

“FATİH TERİM, ABDULLAH AVCI YA DA OKAN BURUK OLABİLİR”

Galatasaray’ın şu andaki mali yapısında 2 yol olduğu görüşündeyim. Uzun vadeli yerli bir çalıştırıcı olabilir. Bunun 3 tane ihtimali olduğunu düşünüyorum. Fatih Terim, Abdullah Avcı ya da Okan Buruk olabilir. Bu antrenörler camiada zaman zaman seslendiriliyordu.

Altan Tanrıkulu, Galatasaray'ın teknik direktör belirsizliğini AjansHaber'e değerlendirdi.

Yurt dışından bir isim de olabilir. Yurt dışından gelecek ismin sonuçlara bağlı olarak yıpranacağını düşünürsek çok da uzun süreli sözleşme yapılmamasında yarar var. En iyisini getirseniz bile, Rijkaard örneğinde olduğu gibi başarısız olunca yüklü tazminat veriyorsunuz, kulüp zorda kalıyor. Şu an kulüp zaten maddi zorluklar içinde. Ya orta seviyeli bir yabancı çalıştırıcı getirip, opsiyonlu sözleşmeler imzalatacaksınız, yüklü tazminat maddeleri koymayacaksınız ya da Türkiye’de Galatasaray’ı zorlamayacak ama başarıya götürebilecek yerli çalıştırıcıyla yola devam edeceksiniz.

GALATASARAY'DA BOAS SESLERİ

“GALATASARAY’IN AVRUPA’DA OLMAMASI AVANTAJ SAYILABİLİR”

Önümüzdeki yıl Beşiktaş ve Fenerbahçe Avrupa kupalarında mücadele edecek. Bu iki takım yoğun tempoyla mücadele edecekken Galatasaray Avrupa kupalarında olmayacak, sadece Türkiye liginde mücadele edecek, bu da bir avantajdır. Hem sezon başında fikstür avantajı getirecek hem de diğer takımların yaşayabileceği bir moral bozukluğu ve hayal kırıklığını Galatasaray baştan atlatmış olacak. Avrupa kupalarında oynamamayı camia da kabullendi zaten.

“GALATASARAY’IN ÇOK ÖNEMLİ PROBLEMLERİ VAR”

Ersun Yanal zamanında Fenerbahçe, Salzburg’u geçerek UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazanmıştı ama UEFA’dan ceza almıştı ama o sene Fenerbahçe şampiyon oldu. Hem de nisanda şampiyon oldu. Beşiktaş da bu sene Avrupa’dan erken elendi, kupadan elendi ama ligde zirvede duruyor. Galatasaray’da bu şekilde avantaj sağlıyor ama tek bir kriter yetmiyor. Galatasaray’ın çok çok zor şartları var. Oyuncu bazında neler yapacak, yıldızları kadroda tutabilecek mi, yeniden yapılandığı zaman uyum sürecini nasıl atlatacak, bunlar çok önemli problemler.

“KADRO YIPRANMASINI YENİLEMEZSENİZ YIKIM YAŞARSINIZ”

Galatasaray bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıksaydı ve Türkiye liginde şampiyon olsaydı bile görüşlerimin tümü hemen hemen aynı. Fenerbahçe ve Beşiktaş da benzer olayları yaşamıştı. Başarılı kadrolar da zamanla yıpranır. Eğer siz bu yıpranmayı yavaş yavaş yenilenmeye doğru çeviremezseniz yıkım yaşarsınız. Galatasaray bu depresif sezonunda birçok oyuncuyu değiştirmeyi düşünüyor. Galatasaray finansal, psikoloji ve teknik direktör açısından iyi bir sezon geçirseydi acaba bu oyuncular ne kadar değişirdi?

“DOĞRU HAMLELER YAPILSAYDI, KALAN OYUNCULAR O KADAR KÖTÜ OYUNCULAR DEĞİL”

Burak Yılmaz Çin’e gönderildi, yerine bir futbolcu alınmadı. Gelen oyuncular verimli olamadı. Bunlar doğru hamleler olsaydı, kalan oyuncular o kadar kötü oyuncular değil. Muslera, Sneijder, Selçuk İnan, Podolski, Yasin, Chedjou… Bunlar çok önemli futbolcular. Bu futbolcular çok kolay bulunabilecek futbolcular değil. Emre Güral’ın transferinden bahsediliyor. Çok kolay değil, Galatasaray’ın Burak’ı olmak, bazı problemleri halletmek. Galatasaray daha zorluklar yaşayacaktır.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar