Galatasaray'da Riekerink de havayı değiştiremedi

Galatasaray, 3 kupayla başladığı sezonda hayal kırıklığı yaşıyor. Ligde üst üste kötü sonuçlar alan ve mali olarak kötü durumda olan Galatasaray, adeta çöküş dönemine girdi.

Galatasaray, geçtiğimiz sezonu Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Kupa’yı kazanarak 3 kupayla kapatmıştı. Bu sezon istediği sonuçları alamayan Galatasaray, tecrübeli teknik adam Hamza Hamzaoğlu’yla yollarını ayırma kararı aldı ve Mustafa Denizli ile anlaştı.

Galatasaray’da göreve başladıktan sonra istediği transferler gerçekleşmeyen Mustafa Denizli de Galatasaray’daki düşüşü durduramadı ve görevinden istifa etti. Mustafa Denizli’nin ayrılması ile sezon sonuna kadar geçici bir antrenör ile anlaşmak isteyen Galatasaray, camianın içinden yetişen genç teknik adamlarla görüştü. Bu görüşmelerden bir sonuç çıkmayınca, altyapı sorumlusu olarak gelen Hollandalı Jan Olde Reikerink, Galatasaray’ın yeni teknik direktörü oldu.

Jan Olde Reikerink yönetiminde ilk lig maçına Eskişehirspor deplasmanında çıkan Galatasaray’ın yüzü yine gülmedi. Karşılaşmada 2 kez öne geçen sarı kırmızılılar skoru koruyamadı ve Eskişehirspor’a 4-3 mağlup oldu. Maçın ardından basın toplantısında değerlendirme yapan Reikerink, “Bu maçı alıp hedefimize adım adım ilerleyecektik ama ne yazık ki kötü bir başlangıç yaptık” dedi.

GALATASARAY ŞAKA GİBİ

GALATASARAY REKORA KOŞUYOR

MUSTAFA DENİZLİ KANDIRILDI

Galatasaray’daki çöküşü AjansHaber’e değerlendiren Eski Futbolcu ve Spor Yorumcusu Hakan Ünsal, “Galatasaray’daki çöküşün genel olarak tek sorumlusu varsa bugünkü yönetimdir. En başından beri yaptıkları bir çok yanlış var, yaptıkları hataların sonuçlarını bugün görüyorlar.” dedi. Galatasaray’daki sıkıntılı sürecin 1-2 sene daha süreceğini belirten Hakan Ünsal, “Galatasaray’ın bütçeli transfer yapmasına imkan yok çünkü bütçesini düşürmek zorunda. Dolayısıyla en kötü elindeki oyuncuları transfer yapmadan tutabilirsin ya da eldeki futbolculara satıp daha farklı bir kadroya gidersin. Galatasaray’da sıkıntılı süreç devam edecek gibi gözüküyor.” dedi.

Eski Futbolcu ve Spor Yorumcusu Hakan Ünsal, Galatasaray’daki çöküşü AjansHaber’e şöyle değerlendirdi:

 “ÇÖKÜŞTE TEK SORUMLU VARSA, BUGÜNKÜ YÖNETİM”

Galatasaray’da genel itibariyle tek bir sorumlu varsa, bu bugünkü yönetimdir. Hamza Hamzaoğlu’nu göndermesi sonrasında Mustafa Denizli’yle yapamaması, ondan sonra Bülent Korkmaz ile önce anlaşıp sonra anlaşmamaları, Reikerink’i getirmeleri, en başından beri yaptıkları bir çok yanlış var. Galatasaray Yönetimi, yaptığı hataların sonuçlarını bugün görüyor.

“HAMZA HAMZAOĞLU’YLA DEVAM EDİLSE BUGÜNKÜNDEN DAHA İYİ BİR DURUM OLURDU”

Galatasaray’ı teknik anlamda daha iyi hale getirecek fırsatlar verilmedi. Bu yönetimin, bu sezonki 3’üncü hocası oldu. Galatasaray, Hamza Hamzaoğlu’yla devam edilseydi muhtemelen bugünkünden daha iyi bir durumda olurdu.

“YÖNETİMİN EN AZINDAN GÜVENOYU ALIP KENDİNİ TAZELEMESİ DE GEREKEBİLİR”

İşin buralara gelmesinde baş sorumlu elbette ki yönetimdir. İşin sonunda da, bu sezonun sonunda olağanüstü kongre olacağını ve seçime gidileceğini düşünüyorum. Bu seçim sonucunda yönetimin değişmesi gerekmiyor, en azından bir güvenoyu alıp kendini tazelemesi de gerekebilir. Yönetimin değişmesi konusu biraz zor olacak gibi gözüküyor. Hem Avrupa’ya gidememe cezası, hem UEFA’nın hala kontrolleri transfer yapmayı da zorlaştıracaktır.

“GALATASARAY’DA SIKINTILI SÜREÇ DEVAM EDECEK”

Galatasaray 1-2 yıl daha sıkıntılı bir süreç yaşayacak gibi gözüküyor. Galatasaray’ın bütçeli transfer yapmasına imkan yok çünkü bütçesini düşürmek zorunda. Dolayısıyla en kötü elindeki oyuncuları transfer yapmadan tutabilirsin ya da eldeki futbolculara satıp daha farklı bir kadroya gidersin. Galatasaray’da sıkıntılı süreç devam edecek gibi gözüküyor.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar