Galatasaray’da derbi öncesi sakatlık şanssızlığı

Galatasaray, Fenerbahçe ile karşılaşacağı derbiye hazırlanırken sakat oyuncuların durumu teknik heyetin canını bir hayli sıktı.

Galatasaray, bu sezonu sportif başarısızlık ve mali sorunlarla geçirirken camia Fenerbahçe derbisine kilitlendi. Galatasaray için sezonun en önemli maçı olarak öne çıkan Fenerbahçe derbisi öncesi sakatlanan Hakan Balta, Wesley Sneijder ve Selçuk İnan’ın yokluğu ise teknik heyetin canını sıkmış durumda. Türkiye Milli Takımı’nda sakatlanan Hakan Balta ile Hollanda Milli Takımı’nda sakatlanan Wesley Sneijder’in tedavileri devam ediyor. İki futbolcunun da derbide forma giyip giymeyeceği belirsizliğini koruyor. Galatasaray’ın kaptanı Selçuk İnan’ın ise dev derbiye yetişeceği düşünülüyor.

Ligde son olarak Eskişehirspor’a 4-3 mağlup olan sarı kırmızılı takım, UEFA’nın Mali Fair-Play cezasından kurtulmak için bu sezon UEFA vizesi alması gerekiyor. Ligde üst sıralardan uzaklaşan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası’nda başarı yakalayarak cezayı bu sene çekmek ve seneye yeni bir yapılanmaya gitmek istiyor.

Dev derbi öncesi sakatlıklarla sarsılan Galatasaray’ın derbide galip gelme şansını AjansHaber’e değerlendiren Spor Yorumcusu Ahmet Çakır, “Bugünkü koşullarda Galatasaray çok sıkıntılı bir durumda ve bu maçı kazanması neredeyse imkansız gibi gözüküyor. Galatasaray’ın son 10 maçta tek bir galibiyeti bile yok ve ligin dibindeki takımlara bile inanılmaz bir kolaylıkla yenilebiliyor. Fenerbahçe’nin de şampiyonluk için kazanma zorunluluğu en üst noktada bulunuyor. Galatasaray’ın lehine olabilecek genel etkenlerin fazla bir geçerliliği kalmamış gibi gözüküyor. Sakat futbolcuları çok düşünmeye değmez çünkü hepsinin var olduğu maçlarda dahi Galatasaray, inanılmaz kolaylıkla rakiplerine yenildi.” dedi.

Spor Yorumcusu Ahmet Çakır, dev derbi öncesi sakatlıklarla sarsılan Galatasaray’ın derbide galip gelme şansını AjansHaber’e şöyle değerlendirdi:

“DERBİLERİN ÖZEL DURUMLARI VARDIR”

Derbilerin çok özel durumları vardır ve derbilerle ilgili en kesin gerçek ev sahibi takımın aşağı yukarı yüzde 75 oranında kazanmasıdır. Geride kalmış olan 400’e yakın maç, bu istatistiği veriyor. Fenerbahçe, bu oranı daha yukarılara da çıkardı.

“GALATASARAY’IN KAZANMASI NEREDEYSE İMKANSIZ”

Derbilerde neyin ne olacağı belli olmaz tarzında lafları biz çok severiz. Bugünkü koşullarda Galatasaray çok sıkıntılı bir durumda ve bu maçı kazanması neredeyse imkansız gibi gözüküyor. Galatasaray’ın son 10 maçta tek bir galibiyeti bile yok ve ligin dibindeki takımlara bile inanılmaz bir kolaylıkla yenilebiliyor. Galatasaraylı futbolcular için, takım için, camia için belki bu sezonun en çok önemsenecek maçı olacak ama o önemsenmeyi sahada eylem haline dönüştürecek bir takım bulunduğu çok kuşkuludur.

“EKSİKLER OLMADAN DA GALATASARAY KOLAYLIKLA YENİLDİ”

Fenerbahçe’nin de şampiyonluk için kazanma zorunluluğu en üst noktada bulunuyor. Galatasaray’ın lehine olabilecek genel etkenlerin fazla bir geçerliliği kalmamış gibi gözüküyor. Sakat futbolcuları çok düşünmeye değmez çünkü hepsinin var olduğu maçlarda dahi Galatasaray, inanılmaz kolaylıkla rakiplerine yenildi. Bunlar içinde Mersin İdman Yurdu maçını, Gaziantepspor maçını gösterebiliriz.

“GALATASARAY’IN YAŞADIĞI ÇÖKÜŞÜN EN BÜYÜK NEDENİ…”

Bu sezon içinde tam kadro oynayıp Galatasaray kolaylıkla yenilebildi çünkü özellikle Hamza Hamzaoğlu’nun gitmesinden bu yana takım bütünlüğünü kaybetti. Takım direncini ve takım halinde yapılabilecek bazı özelliklerini kaybetti. Galatasaray’ın yaşadığı çöküşün en büyük nedeni budur.

“GALATASARAY FECİ BİR DAĞINIKLIK YAŞIYOR”

Eskişehirspor ile oynarken sahaya çıkan kadro, Eskişehirspor’un en az 3-4 katı maliyetinde fakat hiçbiri hiçbir şey oynamıyor. Muslera seviyesindeki bir kalecinin Eskişehirspor maçında yediği goller takımının yenilgisinde belli rol oynuyor. Başka etkenler de var tabi; 70 metre top sürülüyor, rakibin karşısına tek bir oyuncu çıkmıyor. Galatasaray feci bir dağınıklık yaşıyor ve bunu toparlayacak bir özellik de mevcut değil. Bunun için yönetim ve teknik direktörün çok özel çabalar göstermesi gerekir ancak tam tersine ortada ne bir yönetim var ne de teknik direktörün bir şeyler yapma çabasından söz edilebilir.

İŞTE GALATASARAY'I KIZDIRAN O HABER

MUSLERA HABERLERİNE YALANLAMA

GALATASARAY'DA PANİK HAVASI

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar