Galatasaray'da başkan belirsizliği… Değişime ihtiyaç var mı

Galatasaray, Dursun Özbek yönetiminde hem sportif hem de mali açıdan zor günler geçiriyor.

Galatasaray, Başkan Dursun Aydın Özbek döneminde hem sportif açıdan hem de mali açıdan sıkıntılı günler yaşıyor. Bu sıkıntılardan bir kısım taraf Dursun Özbek'i sorumlu tutarken bir kısım ise kulüpte mali sıkıntıyı Ünal Aysal'ın yarattığını iddia ediyor. Bazı medya organlarında Ünal Aysal'ın tekrar başkanlığa aday olacağı iddia edildi. Bu yılın sonunda kongreye gitmesi muhtemel olan Galatasaray'da başkan belirsizliği yaşanıyor. Galatasaray Dursun Özbek'le devam mı etmeli yoksa başkan değişikliğine ihtiyaç var mı?

Galatasaray’daki başkan belirsizliğini AjansHaber’e değerlendiren Spor Yorumcusu Attila Gökçe, “Dursun Özbek, her şeyi bilerek ve bütün gerçekleri görerek göreve talip oldu ve samimiyetle zorluklara karşı mücadele ediyor. Galatasaray’da yeni bir başkana ihtiyaç yok bence ama kulüpte böyle bir ortam oluşursa, Ünal Aysal’ın da en azından hatalarını gidermek, onarmak adına aday olma hakkı var. Bu camia içinden ne kadar kabul görür, bunu bilemiyoruz.” dedi.

Spor Yorumcusu Attila Gökçe,  Galatasaray’daki başkan belirsizliğini AjansHaber’e şöyle değerlendirdi:

“DURSUN ÖZBEK ZORLUKLARLA MÜCADELE EDİYOR”

Dursun Özbek, her şeyi bilerek ve bütün gerçekleri görerek göreve talip oldu ve samimiyetle zorluklara karşı mücadele ediyor. Galatasaray’da yeni bir başkana ihtiyaç yok bence ama kulüpte böyle bir ortam oluşursa, Ünal Aysal’ın da en azından hatalarını gidermek, onarmak adına aday olma hakkı var. Bu camia içinden ne kadar kabul görür, bunu bilemiyoruz.  

“GALATASARAY’IN EN ÖNEMLİ SORUNU FİNANSAL FAİR-PLAY”

Galatasaray’ın sorunu şampiyonluk ve başkanlık sorunu değil, bence sorun Türkiye’nin en iyi Avrupa temsilcisi olan kulübü yeniden o düzeye getirmektir. Finansal fair-play sıkıntıları aşmak şu anda çok önemli durumda.

“HER BAŞKAN ELEŞTİRİLERİ GÖZE ALMALIDIR”

Bütün herkese, başkanlara eleştiri olabilir. Bunlardan yıpranmak, yıpranmış olmak doğru değildir. Her başkan eleştirileri göze almalıdır. Yola çıkarken Dursun Özbek de bu eleştirilerle her gün karşılaşıyor. Dursun Özbek’e karşı yıpratma kampanyası olduğunu düşünmüyorum ama koşullar her başkanı yıpratır.

“YÖNETİMİN KADROYU YENİLEMESİ GEREKİYOR”

Galatasaray’ın bu futbolcu kadrosu, antrenör seçimleri, antrenörün çalışma biçimi konularında haddini aşan tavırlar sergiledi. Takım içindeki birlik, beraberlik ve sinerji dağıldı. Yönetimin bu kadroyu yenilemesi gerekir. Hesapları temizlerken bir yandan da buna özen göstermeli. Bu zor işi Galatasaray yapmazsa daha kötü günler görebilir, hem saha içinde hem de finansal anlamda. Finansal güçlüklerden kurtulmak için her türlü yolu deneyebilir.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar