Galatasaray, Kayserispor deplasmanına gidiyor

Süper Lig'de Beşiktaş'ın 9, Fenerbahçe'nin ise 8 puan gerisinde kalan Galatasaray, Kayseri deplasmanında kayıp istemiyor.

Galatasaray Futbol Takımı, Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son karşılaşmasını yarın deplasmanda Kayserispor'a karşı yapacak.

Son dönemde yaşadığı puan kayıplarıyla zirvedeki rakiplerinden Beşiktaş'ın 9, Fenerbahçe'nin de 8 puan gerisinde kalan sarı-kırmızılı takım, 17. haftada Kayserispor'u yenip, devre arasına moralli girmeye çalışacak.

Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak müsabakayı, hakem Barış Şimşek yönetecek.

Eksikler teknik heyeti endişelendiriyor

Kayserispor müsabakası öncesi sakatlığı bulunan oyuncuların fazlalılığı teknik heyeti endişelendiriyor. Galatasaray'da sakatlıkları devam eden Burak Yılmaz, Jason Denayer ve Hamit Altıntop'un yarın forma giyme şansı bulunmazken, Wesley Sneijder'in de oynama ihtimali oldukça düşük.

Ligdeki Akhisar Belediyespor maçında aldığı darbe nedeniyle sağ dizinde ödem tespit edilen Sneijder'in de tedavisi sürüyor.

Ceza sınırında 6 oyuncu

Sarı-kırmızılı ekipte 6 oyuncu, Kayserispor karşılaşması öncesi sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Galatasaraylı oyunculardan Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Semih Kaya, Sabri Sarıoğlu, Yasin Öztekin ve Olcan Adın, yarın Kayserispor önünde sarı kart görmeleri halinde, Medicana Sivasspor'a karşı ikinci yarının ilk maçında kadrodaki yerlerini alamayacaklar.

İki takım arasındaki 39. randevu

Galatasaray ile Kayserispor, lig tarihinde yarın 39. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geçmişte yapılan maçlarda İstanbul'un sarı-kırmızılı ekibinin, Kayserili renktaşına karşı galibiyet sayısında açık ara üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 38 maçta Galatasaray 24, Kayserispor ise sadece 2 galibiyet aldı, 12 maç da berabere sonuçlandı.

Galatasaray'ın 79 golüne, Kayserispor 27 golle yanıt verebildi. Taraflar arasında 2013-2014 sezonunda yapılan son lig maçlarını Galatasaray deplasmanda 4-2, Kayserispor da İstanbul'da 1-0 kazandı.

Kayseri'deki maçlar

Galatasaray, genelde büyük üstünlük kurduğu Kayserispor'u deplasmanda ise 19 lig maçında 8 kez yendi. Kayseri'deki sadece bir maçı ev sahibi ekip kazanırken, 10 maçta taraflar eşitliği bozamadı. Kayserispor evinde 15, Galatasaray ise 26 gol attı.

Kayserispor, rakibi karşısında evindeki tek galibiyeti 1973-1974 sezonundaki ilk randevuda elde etti. 21 Nisan 1974 tarihinde yapılan maçı 2-0 kazanan Kayserispor, daha sonra Galatasaray ile evinde oynadığı 18 müsabakadan 8'ini yitirdi, 10'unda berabere kaldı.

En farklı skorlu galibiyetler

Galatasaray, Kayserispor karşısında ligde en farklı skorlu galibiyetini 1995-1996 sezonunda İstanbul'da 5-0'lık sonuçla aldı. Kayserispor ise Galatasaray karşısında ligdeki iki galibiyetini 2-0 ve 1-0'lık sonuçlarla elde etti.

Öte yandan iki takım arasında en gollü lig maçı 1985-1986 sezonunda oynandı. İstanbul'daki maçı 5-2 Galatasaray kazandı. Toplam 7 gol, rekabetteki 38 maç içinde en gollüsü olarak kayıtlara geçti.

Yorumlar