Galatasaray'da 2.Del Bosque vakası!

Prandelli'nin sözleşmesini tek taraflı olarak fesheden Galatasaray yönetimi başına büyük bir bela aldı.

TEK TARAFLI FESİH KÖTÜ OLDU

Galatasaray yönetimi tarafından görevine son verilen Cesare Prandelli, "Sözleşmem sürüyor" sözleri ile herkesi şoke ederken, işin faturası çok ağır olacak. Anderlecht maçı sonrası İtalyan hocayı yollayıp durumu KAP'a bildiren ancak tek taraflı sözleşme feshi nedeniyle Prandelli'ye ücretini ödemek zorunda kalan yönetim, büyük bir tazminat ile karşı karşıya kaldı.

Sezar'a karşı hukuk mücadelesi başlatan G.Saray yönetimi gerekirse CAS'a kadar gidecek. Sözleşme fesih tazminatında anlaşamayan taraflar her an FIFA'lık olabilir.

HİÇBİR ALACAĞINDAN VAZGEÇMİYOR

Bunun nedeni ise teknik direktör Prandelli'nin gelecek sezonla birlikte tüm bonusları istemesi. Bu da minimum 7 milyon 820 bin euro demek. 2 milyon 298 bin euroluk iki yıllık garanti ücretini isteyen İtalyan hoca, ayrıca iki şampiyonluk için 1'erden 2 milyon dolar (1.620 milyon euro), Türkiye Kupası için 1 milyon dolar (820 bin euro) ve Süper Kupa için 500 bin dolar (410 bin euro) olmak üzere tüm hak edişlerini talep etti. Hiçbir alacağından vazgeçmiyor. 

YÖNETİM SAVUNMASINI HAZIRLADI BİLE

Cesare FİFA'ya giderse, Aysal için "Beni kandırdı" söylemi başına dert açacak. Prandelli'ye ekim ve kasım ayından 380 bin euroluk taksidi ödenmezken yönetim, FIFA'da açılacak olası dava için savunmasını bile hazırladı. İtalyan hocaya sadece bu sezonki alacağı ödemeyi kabul eden lig ve kupa şampiyonluklarının bonusları ile gelecek sezonki ücrete kesinli karşı çıkan yönetim, iki gerekçeyi öne sunacak.

İŞTE O GEREKÇELER

1- Verdiği demeçler ile G.Saray'ı küçük düşürdü. "Hedefimiz lig" diyerek Avrupa'da büyük marka olan G.Saray'ın prestejini zedeledi. Ayr takımı motivasyon açısından bu sözlerle etkiledi.

2- Kötü oyunlar. Devler Ligi'nde hüsrana uğra ması bir yana eski başkan Ünal Aysal'a "Beni kandırdı" diyerek G.Saray'ın etik değerlerine ters bir davranışta bulundu. Böyle bir söz kabul edilemez. 



Yorumlar