Galatasaray yarı final için Bayern Münih'in karşısında

Eurocup'ta çeyrek final heyecanı başlıyor. 2 numaralı kupada şampiyonluk hedefleyen Galatasaray Odeabank, TSİ 21.00'de Bayern Münih'le oynayacak.

Eurocup'ta çeyrek final heyecanı başlıyor. 2 numaralı kupada şampiyonluk hedefleyen Galatasaray Odeabank, TSİ 21.00'de Bayern Münih'le oynayacak. Son 16 turunda Pınar Karşıyaka'yı eleyen Galatasaray Odeabank ve Alba Berlin'i eleyen Bayern Münih çeyrek finalde karşı karşıya geliyor.  İki takım Avrupa arenasında 5. kez karşıya geliyor. 2013-2014 sezonunda Euroleague'de oynanan 4 karşılaşmanın 3'ünde sahadan zaferle ayrılan taraf Galatasaray olmuştu. Tarihinde Eurocup'ta ilk kez çeyrek finale çıkan Bayern Münih, bu sezon iç sahada oynadığı 4 maçın 3 'ünü kazandı. Sahadan galibiyetle ayrıldığı maçları 14, 15 ve 9 farkla alan Bavyera ekibi, iç sahada tine çift haneli farkı yakalamak istiyor.

GALATASARAY DEPLASMANDA ZORLANIYOR

Eurocup'taki son 6 deplasman maçından 1 galibiyet çıkarabilen Galatasaray ise Münih'teki son rabdevudan zaferla ayrılmanın verdiği güvenle Almanya'ya gitti.

SERBEST ATIŞ VE BLOKTA KUPANIN ZİRVESİNDE

Çeyrek finale kalan takımlar arasında serbest atış çizgisinde en başarılı olan takım (%81.1) sarı kırmızılılar, blok konusunda da Lasme'nin önderliğinde ligin zirvesinde (maç başına 3.5 blok). Galatasaray'ın çeyrek finaldeki en büyük umudu ise Errick McCollum. Pınar Karşıyaka serisinde takımını sürükleyen ABD'li guard, Eurocup'ta maç başına 19.5 sayı ortalamasıyla oynuyor.

Yorumlar