Galatasaray UEFA Ligi'ni garantiledi!

Şampiyonlar Ligi C Grubunda dev takımlarla eşleşen Galatasaray, kadroya takviye yapması halinde 2.Tur'a kalabilir.

Dün, Şampiyonlar Ligi’nde iyi bir kura çeken Galatasaray camiasında genel anlamda sevinç yaşanırken, sarı kırmızılı taraftarlar ve otoriteler ‘Cimbomun’ C Grubundan çıkacağına canı gönülden inanıyor. İspanyol devi Atletico Madrid, Portekiz Ligi’nin son şampiyonu Benfica ve Kazak ekibi Astana ile eşleşen Galatasaray, grupta en az ikinci olmayı hedeflerken, dev rakiplerin eski gücünde olmaması sarı kırmızılı ekibin şansını bir kat daha artırıyor.

SİMEONE İLK MAÇINDA DEFANSİF BİR KADROYLA SAHAYA ÇIKTI

Geçtiğimiz sezon La Liga’yı 3.olarak bitiren ve Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılma hakkı kazanan Atletico Arda Turan, Mandzukic, M.Suarez, Alderwield ve R.Jimenez gibi futbolcularını satarak yaklaşık 95 milyon euro’luk bir gelir elde etti. Eski öğrencisi F.Luiz, Mensah, Savic, Carosso, Jackson Martinez ve Vietto’yu kadrosuna katan Atletico Madrid, toplamda 110 milyon Euro harcarken, kırmızı beyazlı ekibin bu sezon ligde oynadığı ilk maçında Las Palmas karışısında Siemone’nin görüntüsü çok da iç açıcı olmadığı dikkatlerden kaçmadı. Genelde defansif bir kadroyla sahada olmayı yeğleyen Arjantinli teknik adam, 4’lü defansın önünde Koke, Gabi, Tiago ve Gimenez gibi defansif ağırlıklı oyuncularla zayıf rakibini 1-0 yenmeyi başarmış, ofansif anlamda büyük sıkıntılar yaşamıştı.

FENERBAHÇE'NİN OYNADIĞI BENFİCA ÇOK DAHA GÜÇLÜYDÜ

Kulüp tarihinin gelmiş geçmiş en iyi teknik adamlarından biri olan Jorge Jesus’u Lisbon’a kaptıran Benfica’da işler pekte iyi gitmiyor. Rui Vitoria ile yola çıkan Benfica, lig maçlarında iyi bir görüntü vermezken, Portekiz devinin transfer sezonunda R.Lima, Cavaliero, Rodrigo, A.Gomez, Mori ve Cancelo’yu kaybetmesi Benfica’yı derinden etkiledi. Raul Jimenez, D.Lopez, Carcela ve Mitroğlou’yu renklerine bağlayan Benfica transferde 14 milyon Euro harcarken, toplamda 86 milyon euro’yu kasasına koydu.

Ligde ilk maçında zayıf rakibi Estoril’i 70’ten sonra geçmeyi başaran Benfica, Arouca deplasmanında ise sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Hala Gaitan, Ola John, Talisca ve Eliseu gibi klas futbolculara sahip olan Benfica’nın eski gücünde olmadığı aşikar.

MİLLİ TAKIMA BİLE 3 FUTBOLCU GÖNDERİYORLAR

Grubun en zayıf halkası gibi görünen Astana ise toplamda 4 milyon euro’luk bir kadroya sahip. Ö eleme turunda Helsinki ve Apoel’i eleyen Kazak ekibinde sadece 3 futbolcu Kazakistan Milli Takımı’nda oynarken Kariat, Aktobe ve Ordabasy gibi ekiplerin Astana’dan daha iyi oldukları ön plana çıkıyor. Orta Afrika Cum. Oyuncu Foxi ve Shechetkin gibi göz batan oyuncuları bulunan Astana’nın bilindik tek oyuncusu 32 yaşındaki Branco İlic.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.


Yorumlar