"Galatasaray şimdiden kalbimde yer etti ama..."

Galatasaray'ın geçtiğimiz yıl Borussia Dortmund'dan transfer ettiği Koray Günter, eski takımıyla oynanacak maç öncesi açıklamalarda bulundu.

PRANDELLI'YE DORTMUND'UN ŞİFRELERİNİ ANLATTI

Galatasaray'ın sezon başında Borussia Dortmund'dan transfer ettiği Koray Günter eski takımını ve önlerindeki maçı değerlendirdi. Alman basınına konuşan 20 yaşındaki futbolcu, Prandelli'ye sarı-siyahlıları anlattığını belirterek "Dişlileri işleyen bir makine... Üst seviyede bireysel yeteneklerin bir araya gelmesiyle oluşmuş bir yapı" dedi.

Genç oyuncu, "Dortmund karşısında defansif olarak çok dikkatli olmamız gerekecek. Hızlı alan değiştiren orta sahada kaptığı toplarla hızlı çıkan bir ekip. Aubameyang, Marco Reus ve Mkhitaryan gibi isimlerle bu işi iyi yapıyorlar" şeklinde konuştu.

Alman ekibinin oldukça güçlü olmasına karşın Galatasaray'ın yabana atılmaması gerektiğini söyleyen Koray, "Maçın favorisi Borussia Dortmund değil. Biz asla küçümsenecek bir takım değiliz. Sahada iyi işler yapıp onlara o sahayı dar etmeye çalışacağız. Evet bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne iyi bir başlangıç yapmadık. Ama son iki sezon da takım sonradan açılmıştı. Takımda herkes aynı senaryonun tekrarlamasını umut ediyor. Yine son anda bir geri dönüş bekleniyor" diye konuştu.

Türk asıllı Alman futbolcu şöyle devam etti: "Dortmund'da çok güzel zamanlar geçirdim. Kuralar çekildiğinde çok mutlu oldum. Çünkü eski takım arkadaşlarımı tekrar görebileceğim. Onları ve kulübü özlüyorum. Orası beni yetiştiren, büyüdüğüm yer. Bunu hiç unutamam. İki müthiş maç oynayacağız. Ancak şunu da söylemeliyim. Galatasaraylıyım ve takımımın kazanmasını istiyorum". 

7 MİLYON EUROYA GERİ DÖNEBİLİR

Borussia Dortmund'un kontratına özel bir madde koydurduğunu ve isterse 2015-16 sezonunda Galatasaray'a 7 milyon euro ödeyerek kendisini geri alabileceğini hatırlatan Koray Günter, "Belki bir gün geri dönerim" diyerek sözlerini şu şekilde noktaladı: "Galatasaray çok büyük bir kulüp. Çok iyi tesisleri, güzel bir stadı ve muhteşem taraftarı var. Burası kısa sürede kalbimde yer etti. Uzun süreli bir kontratım var ve  burada kalıcı olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.



Yorumlar