Galatasaray Nuri Şahin'e kancayı taktı

Ara transfer döneminde kadrosunu kaliteli oyuncularla güçlendirmek isteyen Galatasaray'da hedef Nuri Şahin.

Transfer döneminde Galatasaray, Türkiye’yi sallayacak bir ismi renklerine bağlamak istiyor. Yabancı sınırlaması ve takımdaki eksikleri göz önünde bulunduran Roberto Mancini, yaptığı araştırmalar sonucunda aradığı ismi Almanya’da buldu: Nuri Şahin…

Başarısız Real Madrid macerasının ardından Liverpool aktarmalı Dortmund’a dönüş yapan gurbetçi futbolcu için İtalyan hoca raporunu hazırladı.

15 milyon euro

Bu transferde Aslan’ın en önemli kozu Hamit Altıntop oldu. Nuri’nin ‘manevi abim’ dediği Hamit, genç futbolcuyu Galatasaray’a transferi konusunda yönlendiriyor. Teklifi ilk aldığında çekimser kalan Nuri’nin inadını, Hamit’in kırdığı konuşuluyor. Aysal’ın bu operasyon için 15 milyon euroyu gözden çıkardığı öğrenildi.

Nuri Şahin Kimdir?

BORUSSIA DORTMUND

Futbola doğduğu yerin yerel takımlarından RSV Meinerzhagen'de başlayan Nuri Şahin, 2001 yılında Borussia Dortmund'un altyapısına transfer edildi. Borussia Dortmund'ta ilk profesyonel maçı İntertoto Kupası'nda deplasmanda Sigma Olomouc ile oynadıkları maç olmuştur. Şahin, 66. dakikada oyuna girerek Borussia Dortmund'un Avrupa maçlarında oynayan en genç futbolcusu unvanını edinmiştir.Nuri, 6 Ağustos 2005 günü 16 yaş 334 günlük iken Bundesliga'da VfL Wolfsburg deplasmanında forma giyerek bu ligde ilk 11'de maça başlayan en genç oyuncu unvanını da kazanmıştır. 13 Ağustos'taki Schalke 04 maçında ise ilk kez taraftarının karşısına çıkmıştır. Nuri, 10. haftadan itibaren takımda yer almaya başlamıştır. 26 Kasım 2005 günü Nürnberg ile oynanan maçta gol atarak Bundesliga'da gol atan en genç futbolcu unvanını da hanesine yazdırmıştır. 

FEYENOORD

Nuri Şahin, kulübü Borussia Dortmund tarafından 5 Temmuz 2007 tarihinde Feyenoord'a kiralik verilmiştir. Bu takımda ilk 11'e hemen giren Nuri takımının ligdeki ikinci, kendisinin ise takımdaki ilk resmî maçı olan NAC Breda maçında 5-0'lık galibiyete iki golüyle katkıda bulunarak Feyenoord kariyerine görkemli bir başlangıç yapmıştır. Nuri, Feyenoor kariyeri boyunca 6 gol kaydederek kariyerinin o döneme kadarki en iyi performansına ulaşmıştır.

BORUSSIA DORTMUND

Nuri Şahin, 2010-11 sezonunda da Borussia'nın değişilmez futbolcularından birisi olmuştur. Kulübünün Bundesliga şampiyonluğunu ligin bitimine iki hafta kala ilan etmesiyle Bundesliga'da şampiyonluk sevinci yaşamış ve kariyerinin en önemli başarısına imza atmıştır. Borussia'nın lig şampiyonluğu yolunda takımının en önemli kozlarından olan futbolcu sezon boyunca 30 lig maçında 6 gol atmış ve 8 asist yapmıştır. Takım arkadaşları tarafındansa şampiyonluğun mimarı olarak tanımlanmıştır. Ayrıca Bundesliga'da oynayan tüm futbolcular arasındaki bir ankette de sezonun en iyi oyuncusu olarak seçilmiştir.

REAL MADRİD

2011-2012 sezonunda İspanyol devi Real Madird'e transfer olan Nuri Şahin, buradaki ilk maçına 6 Kasım 2011 tarihinde Osasuna takımı ile oynanan maçta 66. dakikada oyuna dahil olarak çıkmıştır. 22 Kasım 2011 tarihinde Santiago Bernabéu'da oynanan Real Madrid - Dinamo Zagreb karşılaşmasında ise takımı adına ilk kez ilk onbirde sahaya çıkmış ve 90 dakika sahada kalmıştır.  Real Madrid formasıyla ilk resmi golünüyse 20 Aralık 2011 tarihinde Ponferradina takımıyla oynanan ve 5-1 kazanılan İspanya Kral Kupası maçının 44. dakikasında atmıştır. Şahin, kulüpteki bu ilk sezonunda ise La Liga şampiyonluğunu yaşamıştır.

LIVERPOOL

Nuri Şahin 2012-2013 sezonunda Real Madrid'den Liverpool'a kiralanmıştır. Liverpool'daki ilk maçına 2 Eylül 2012 tarihinde Arsenal ile oynanan ve 2-0 kaybedilen lig karşılaşmasında çıkmıştır. Bu takımla ilk Avrupa kupası maçınaysa 20 Eylül 2012 tarihinde 5-3 kazanılan Young Boys deplasmanında çıkmıştır. Nuri bu maçta takımının ikinci golünün asistini yapmıştır. Liverpool kariyerinin ilk golünü ise 26 Eylül 2012 tarihinde İngiltere Lig Kupası 3. tur maçında 2-1 kazanılan West Bromwich deplasmanında atmıştır. Maçın 17. ve 82. dakikalarında attığı 2 gol ile takımının 2-1 galip gelmesini sağlamıştır. Premier League'deki ilk golünü de 26 Eylül 2012 tarihinde oynanan ve 5-2 kazanılan Norwich City karşılaşmasında atmıştır. Maçın 47. dakikasında takımını 3-0 öne geçiren golü kaydetmiştir. Aynı maçta Luis Suárez'in bir golünde de asist yapmıştır.

Nuri'nin Liverpool kariyeri 2012-13 sezonu devre arasında sonlanmıştır. Kulüp ile karşılıklı olarak sözleşmesini fesheden futbolcu kiralık olarak eski kulübü Borussia Dortmund'a dönmüştür.

BORUSSIA DORTMUND

2013 yılında satın alma opsiyonuyla birlikte 1.5 yıllığına Borussia Dortmund'a imza atan aynı sezon sonunda takımı ile birlikte Şampiyonlar Ligi finali oynama başarısı göstermiş, ancak finalde bir diğer Alman temsilcisi olan Bayern Münih'e 2-1 yenilerek kupayı kazanma şansını yitirmiştir.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Nuri Şahin A millî Takıma ilk maçı 8 Ekim 2005 tarihinde Almanya ile oynanan özel maç olmuştur. Milli formayla çıktığı ilk maçta gol atma başarısı gösteren Nuri, bugüne kadar 41 maç giydiği A Milli Takım forması ile 2 gol atma başarısı göstermiştir.

Yorumlar