Galatasaray kurtuluşu gurbette arıyor

Gurbetçi yeteneklere kanca atan Galatasaray'da ana hedef Nuri Şahin... Mustafa Saymak, Bilal Başacıkoğlu ve Emre Mor gibi genç isimlerle de geleceğin kadrosu kurulacak.

Galatasaray sezonu mümkün olan en iyi yerde tamamlamayı hedeflerken diğer yandan ise geleceğin kadrosunu oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

1980’lerin ortalarında efsane Alman teknik adam Jupp Derwall’in çabalarıyla Avrupa’da yetişen ve gelecek vaat eden gurbetçi futbolcuları kadrosuna katıp ilerleyen yıllarda Türk futbolunu domine eden Galatasaray, benzer bir başarının temellerini atmaya hazırlanıyor.

İLK HEDEF NURİ ŞAHİN

Galatasaray’ın ilk gözdesi daha önce de çok istenen Nuri Şahin. Borussia Dortmund’da kadroya girmekte zorlanan ve bu sezon sadece 7 maçta görev alabilen Nuri, Aslan’ın radarında. Kulübüyle 2017’ye kadar sözleşmesi bulunan 27 yaşındaki orta saha oyuncusu için sezon sonu gerekli girişim yapılacak. Milli futbolcunun maliyetine göre çalışmalara hız verilecek. Nuri’nin yanında Galatasaray’ın transfer listesinde genç futbolcular da var.

Sarı-kırmızılılar geleceğe yatırım olarak Feyenoord’da forma giyen sol kanat Bilal Başacıkoğlu, yine Hollanda’dan PEC Zwolle’de oynayan sağ kanat Mustafa Saymak ve Danimarka takımı Nordsjaelland’ta yıldızı parlayan 19 yaşındaki Emre Mor’u da istiyor. Mustafa Saymak dışındakilerin tercihi Türkiye Milli Takımı. Scout ekibi Avrupa’da pek çok gurbetçi futbolcuyu da izlemeye devam ediyor.

GALATASARAY'DAN TARAFTARA UYARI

Yorumlar