Galatasaray Karabükspor deplasmanında kader maçlarından birine çıkıyor

Süper Lig'de bu akşam Karabükspor deplasmanına çıkacak olan Galatasaray, şampiyonluk iddiasını sürdürebilmek adına mücadeleden mutlak galibiyet bekliyor.

Volkan TÜMKOR / AjansHaber

İKİNCİ YARIDA DEPLASMAN GALİBİYETİ YOK

Bu sezon deplasmanlarda başarılı bir performans sergileyemeyen ve ligin ikinci yarısında kendi sahası dışındaki maçlarda henüz galibiyet alamayan Cimbom, Karabükspor'u yenmesi halinde, iki maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturacak.

Sarı-kırmızıları ligin kalan maçlarında ise zorlu Konya, Sivas, Elazığ ve seyircisiz Trabzon deplasmanı bekliyor.  Galatasaray iç sahada da güçlü Fenerbahçe ve Kasımpaşa ile birlikte Kayserispor, Gençlerbirliği ve Erciyesspor gibi düşmeme mücadelesi veren rakiplerle karşılaşacak.

KAZANMAK ZORUNDA

Galatasaray, şampiyonluk yarışından kopmamak adına bu akşamki mücadeleyi kazanmak zorunda. Sarı-kırmızılılar, lider Fenerbahçe'nin Trabzonspor maçından hükmen galip sayılma ihtimali de düşünüldüğünde ezeli rakiplerinin toplam altı puan gerisine düşüyor. Karabükspor karşısında yaşanabilecek bir puan kaybıysa, aradaki farkın daha fazla açılabileceği anlamı taşıyor.

YUKARIDA FENERBAHÇE AŞAĞIDA GALATASARAY

Aynı zamanda Galatasaray'ın iki puan arkasında takibini sürdüren ve rakiplerine oranla daha rahat bir fikstürü bulunan Beşiktaş'ın da yarışın içinde bulunması, Galatasaray'ın hem şampiyonluk hem de Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma yolunda kazanacağı her puanı daha da önemli kılıyor.

GALATASARAY'IN KALAN MAÇLARI

Karabükspor(D)
Kayserispor
Torku Konyaspor(D)
Fenerbahçe
Sivasspor(D)
Kasımpaşa
Elazığspor(D)
Gençlerbirliği
Trabzonspor(D)
Erciyesspor

FENERBAHÇE'NİN KALAN MAÇLARI

Erciyesspor
Gaziantepspor(D)
Bursaspor
Galatasaray(D)
Antalyaspor
Beşiktaş(D)
Rizespor
Akhisar Bld(D)
Karabükspor
Kayserispor(D)

BEŞİKTAŞ'IN KALAN MAÇLARI

Rizespor(D)
Akhisar Bld
Karabükspor(D)
Kayserispor
Konyaspor(D)
Fenerbahçe
Sivasspor(D)
Kasımpaşa
Elazığspor(D)
Gençlerbirliği

Yorumlar