Galatasaray için olay yorum! "Averaj takımı olurlar!"

Galatasaray'ın Fenerbahçe'ye penaltılarla kaybettiği Süper Kupa finalinin ardından Sarı-kırmızılılarla ilgili flaş bir yorum geldi.

SİNAN ENGİN'DEN GALATASARAY YORUMU

Fenerbahçe geçen sezonun şampiyon takımı gibi oynadı. Sarı-lacivertliler hazır ve "Ben geçen sezon şampiyon oldum" der gibi duruyor sahada. Her iki takımın arasında çok fark var. Koca 45 dakikada G.Saray, F.Bahçe'nin ceza sahasına 2 ya da 3 oyuncuyla bile giremedi. G.Saray'ın en büyük silahı Burak ve onun defans arkasına yaptığı koşular G.Saray'ın tek gol planı. İlk yarıda 1-2 kez denediler ama olmadı.

Fenerbahçe takımı sanki rakibinden fazlaymış gibiydi sahada. Pas yaptılar, pres yaptılar, oyunu da istedikleri gibi yönlendirdiler. G.Saray'a karşı oyun üstünlüklerini bariz şekilde kabul ettirdiler. Sarı-lacivertliler orta sahada daha kaliteli ve daha çabuk oyuncuları var. Emre hem adam eksiltiyor hem oyun kuruyor. Meireles "Ben bu formayı vermem" der gibi oynuyor. Hem pres hem pas yapıyor. Hem de hücuma katkı sağlıyor.

İlk 45 dakika G.Saray'ın sol tarafını F.Bahçe deyim yerindeyse koridor yaptı. Veysel fizik olarak hazır değildi ve sarı-lacivertliler bu bölgeden çok atak geliştirdi. Chedjou ile Semih kademeli oynuyorlar ve Emenike'ye boş alan bırakmadılar. İlk yarıda F.Bahçe takımı G.Saray'dan daha kaliteli olduğunu ve daha hazır olduğunu gösterdi.

"AVERAJ TAKIMI OLURLAR"

İkinci yarıda da senaryo aynıydı. Sarı-kırmızılar yine rakiplerini seyretmekle yetindi. Ben iki kulüp arasında oynanan hiçbir derbide sarı-kırmızılıların böylesine aciz bir duruma düştüğünü görmemiştim. Orta sahada adam eksiltemeyen G.Saray çok yavaş oynuyor. Savunması da çok çakılı. Sadece kontratak denediler, bunu da beceremediler. Çünkü ileride çoğalamıyorlar. Bu görüntüleriyle lige hazır olmadıklarını gösterdiler. Eğer 2-3 transfer yapmazlarsa Şampiyonlar Ligi'nde averaj takımı olurlar.

İsmail Hoca'nın en büyük yanlışı Emre'yi oyundan çıkartmak oldu. Oyunu kontrol eden tek isim olan kaptan kenara alınınca F.Bahçe'nin oyun kalitesi düştü, organizasyonu azaldı. Yine de F.Bahçe maçı hak ederek kazandı. Uzatma dakikalarında da oyuna hükmeden sarı-lacivertliler sezona kupayla başlayıp büyük bir moral depoladılar.



Yorumlar