Galatasaray Hollandalı teknik adamla anlaştı ama…

Galatasaray teknik direktör arayışını sezon sonuna kadar Hollandalı Jan Olde Riekerink ile anlaşarak sonlandırdı.

Sezona 3 kupalı Hamza Hamzaoğlu yönetiminde başlayan Galatasaray, daha sonra Mustafa Denizli ile anlaşmıştı. Mustafa Denizli’yle de beklenilen başarıyı yakalayamayan Galatasaray, tecrübeli teknik adamla yollarını ayırmış ve yeni bir teknik adam arayışına başlamıştı.

Bu sezon için elinde sadece Ziraat Türkiye Kupası kalan Galatasaray’da yönetim, sezon sonuna kadar bir antrenör ile anlaşıp, yeni sezonda farklı bir planlama gitme amacındaydı. Bu kapsamda Galatasaray’ın içinden yetişen Okan Buruk, Bülent Korkmaz gibi teknik direktörlerle görüşen Galatasaray Yönetimi, bu isimlerin kısa süreli görevi kabul etmemesi üzerine altyapı antrenörlüğüne getirilen Hollandalı Jan Olde Riekerink’i takımın başına getirdi.

Galatasaray’ın Hollandalı antrenör Jan Olde Riekerink ile sezon sonuna kadar anlaşması, önümüzdeki sezon nasıl bir yapılanma olacağı konusunda akıllarda soru işaretleri oluşturdu. Galatasaray’daki son durumu AjansHaber’e değerlendiren Spor Yazarı Esat Yılmaer, “Galatasaray Yönetimi’nin teknik direktörlük için teklif götürdüğü Galatasaray’ın içinden olan kişiler, kısa süreli teknik direktörlüğü kabul etmediler. Yönetim de son çare olarak altyapıya aldıkları Hollandalı Jan Olde Riekerink’i takımın başına getirdi. Bu önümüzdeki sezon için bir çözüm değil. Galatasaray Yönetimi sadece günü kurtarmayı planlıyor. Benim fikrime göre, bu çok akılcı bir çözüm değildir. Bu dönemde önümüzdeki yılın hazırlığını yapacak bir teknik adamla anlaşmalıydı.” dedi.

Galatasaray’ın üzerinde UEFA mali fair-play baskısı nedeniyle kadroda büyük bir değişim olacağını söyleyen Yılmaer, “Özellikle yabancı futbolcuların büyük bir bölümünün hatta buna Muslera’yı da sayabiliriz, önümüzdeki sene Galatasaray’la yolları ayrılacaktır. Galatasaray’ın bundan sonraki süreç için tek çaresi pahalı yabancı transferi yerine biraz daha altyapıya yönelip, onları kadroya monte etmek olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Spor Yazarı Esat Yılmaer , Galatasaray’daki teknik direktör durumunu ve önümüzdeki sene planlamasını AjansHaber’e şöyle değerlendirdi:

“HOLLANDALI TEKNİK ADAM SON ÇARE OLARAK GELDİ”

Galatasaray Yönetimi bence Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink’i uzun vadeli olarak düşünmüyor. Galatasaray’daki geçiş sürecini atlatmak amacıyla anlaşılan bir teknik direktör olarak gözüküyor. Galatasaray Yönetimi’nin teknik direktörlük için teklif götürdüğü Galatasaray’ın içinden olan kişiler, kısa süreli teknik direktörlüğü kabul etmediler. Yönetim de son çare olarak altyapıya aldıkları Hollandalı Jan Olde Riekerink’i takımın başına getirdi.

“ÖNÜMÜZDEKİ YILIN HAZIRLIĞINI YAPACAK BİR TEKNİK ADAM GELMELİYDİ”

Bu önümüzdeki sezon için bir çözüm değil. Galatasaray Yönetimi sadece günü kurtarmayı planlıyor. Benim fikrime göre, bu çok akılcı bir çözüm değildir. Bu dönemde önümüzdeki yılın hazırlığını yapacak bir teknik adamla anlaşmalıydı.

“RIEKERINK İLE UZUN VADELİ ANLAŞMA OLMAZ”

Fatih Terim’in Galatasaray’a tekrar döneceğini zannetmiyorum ama Galatasaray bu süreçte içinden çıkan bir antrenör ile çalışmak istiyor, önümüzdeki sezon da böyle bir arayış içinde olacaklardır. Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink ile uzun vadeli bir anlaşma yapacaklarını sanmıyorum.

“UEFA’NIN FİNANSAL FAIR-PLAY’İ NEDENİYLE SNEIJDER GİDEBİLİR”

Mustafa Denizli’nin ayrılışıyla birlikte Sneijder’in kadroya etkisi ve Hollandalı teknik adamın gelmesine etkisi dedikoduları çıkmaya başladı. Sneijder ise böyle bir şey olmadığını söylüyor. Tabi ki duman olmayan yerden ateş çıkmaz. Galatasaray’da bir takım sorunlar var ve Sneijder de bu dedikoduların göbeğinde. Galatasaray’ın içinde bulunduğu mali yapı ve UEFA’nın da üzerindeki baskısıyla önümüzdeki sezon birçok oyuncuyla yolları ayrılabilir. Sneijder de bu futbolculardan bir tanesi olabilir.

“GALATASARAY’IN ALTYAPI YÖNELMESİ GEREKECEK”

Galatasaray’ın sıkıntılı bir süreçten geçtiği ortadadır. UEFA’nın mali denetimi nedeniyle çok para ödenen oyuncularla yolların ayrılması kaçınılmaz gibi gözüküyor. Özellikle yabancı futbolcuların büyük bir bölümünün hatta buna Muslera’yı da sayabiliriz, önümüzdeki sene Galatasaray’la yolları ayrılacaktır. Galatasaray’ın bundan sonraki süreç için tek çaresi pahalı yabancı transferi yerine biraz daha altyapıya yönelip, onları kadroya monte etmek olmalıdır. 

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar