Galatasaray hak etmediği şampiyonlar liginden erken döndü

Dün akşam Galatasaray Anderlecht karşısında hezimet yaşadı, Erhan Seven "sarı kırmızılılar zaten Şampiyonlar Ligi'ni hak etmiyordu" dedi.

ERHAN SEVEN- ANKARA

Mustafa Denizli döneminde Fenerbahçe şampiyonlar liginde sıfır çekmişti. Fener düşmanları, dalgasını geçmişti ama göz ardı edilen bir şeyler vardı. Fenerbahçe Almanya’daki Leverkusen maçında, Barcelona deplasmanında çok iyi maç çıkarmış, iki maçı da çok şanssız yere kaybetmişti. Ayrıca Fenerbahçe formda olduğu ve konsantrasyonu yüksek olduğu Leverkusen maçı öncesinde ABD’de 11 Eylül saldırısı olunca maçlar tatil edilmiş ve konsantrasyonunu kaybetmişti. Yani Fenerbahçe kısacası iyi oynayarak sıfır çekmişti.

Galatasaray, dün akşam itibariyle 5. maçlar sonunda 1 puan çekti. Onu da kendi sahasında çok kötü oynadığı Anderlecht karşısında 90 artı 2 ikinci dakikada bulduğu golle aldı şu ana kadar. Yani sıfırcılar listesine girmekten son saniyede kurtuldu. Sıfırcı olabilirsin ama Galatasaray isen ve hele bir de Avrupa şampiyonu apoleti taşıyorsan omzunda, böyle kötü oynamaya hakkın yok. Ruh gibi başladı maça Sarı-Kırmızılılar. Koskoca 45 dakikada bir şut çekebildi, o da frikikten 35 metre mesafeden. Birileri devre arasında ‘ey ruh geldiysen masaya üç kere vur’ falan dedi herhalde. Biraz kıpırdandılar ama üç şutla maçı bitirdi.

Türkiye liginde kimsenin cesaret edemediği şekilde oynadı Anderlecht. Yani 20 yaş ve altında 5 oyuncu ilk on birde, hem de şampiyonlar liginde oynadı. Gelecek günler Belçika takımının gibi görünüyor. Çok daha iyi sonuçlar alacaklar. Hatta bu sene UEFA Avrupa liginde finali zorlayabilirler. Ama Galatasaray… Daha Kasım ayında Avrupa defterini kapadı Sarı-Kırmızılı ekip. Olacak şey değil. Nereden nereye… Avrupa fatihi titrini almışlardı ama yıl bitmeden, hatta yılın son ayı bile gelmeden annesinin ligine döndü.

GALATASARAY ŞAMPİYONLAR LİGİNİ HAK ETMEMİŞTİ

Zaten Galatasaray şampiyonlar ligini hak etmemişti. Şampiyon Fenerbahçe’nin 9 puan ardından üçüncü Beşiktaş’ı da son iki haftada geçerek ikinci olabildi. Artık hepimizin bildiği malum sebeplerden dolayı şampiyonlar ligine doğrudan gitti. Ama onlar da farkındalar ki, bulundukları yeri hak etmediklerini, erkenden pılısını pırtısını toplayıp ‘canım annem, güzel annem’ ligine dönüş yaptılar.

Zaten Prandelli hoca efendi ne buyurmuşlardı Dortmund’dan 4 yedikten sonra: “Biz 4. yıldız için oynayacağız” Haşmetli hocamız şampiyonluğu istiyor Türkiye liginde ama oynadıkları bu futbolla en fazla üçüncü olurlar. O da formalarının ağırlığı ile olur, oynadıkları futbolla değil. Zaten 810 milyon lira borcu olan ve 2016’da mali gereklerini yerine getiremediği için Avrupa kupalarına katılma ihtimali zayıf olan Galatasaray, şimdiden idman yapmaya başladı. Avrupasızlık günleri Galatasaray için şimdiden hayırlı olsun. Zaten ülke puanı da kazandıramıyorlar artık bizlere.

Yorumlar