Galatasaray Hajrovic davasında öyle şeyler kaybetti ki...

Sarı kırmızılı kulübün davalık olduğu ve 92.500 euro ödemeye mahkum edildiği Hajrovic olayında 7 davanın yalnızca 1 tanesini kazandığı ortaya çıktı.

Galatasaray ile eski futbolcusu İzet Hajrovic arasında FIFA'daki dava sonuçlandı. Sarı-kırmızılılar 5 milyon euro'dan kurtulduğuna sevinmiş, 92 bin 500 euro'luk ceza almıştı. Aslan davayı kazanmış gibi gözükürken gerçeğin öyle olmadığı ortaya çıktı. Karşılıklı açılan 7 davanın sadece 1 tanesinin G.Saray lehine sonuçlandığı diğer 6'sını Hajrovic ve W. Bremen'in kazandığı ortaya çıktı. İşte sonuçlar:

KAYBEDİLENLER

1- G.Saray'ın Hajrovic aleyhine, FIFA tarafından sportif yaptırım uygulanmasına ilişkin dava reddedilmiştir 2- Hajrovic'in G.Saray aleyhine öne sürdüğü ödemenin gecikmesi ile ilgili iddia ve talepler kabul edilmiştir. Oyuncunun şu anki kulübü W.Bremen'in herhangi bir bonservis bedeli ödemesine gerek yoktur. 3- G.Saray'ın iddia ettiği gibi Hajrovic sözleşmesini nedensiz olarak değil kendisine verilen taahhütler yerine getirilmediği için feshetmiştir. 4- G.Saray'ın Hajrovic'in yerine transfer ettiği Yasin Öztekin'in bonservisinin ve futbolcunun alacağının Boşnak oyuncu tarafından ödenmesi talebi reddedilmiştir. G.Saray'ın açtığı 250 bin euro'luk manevi tazminat davası reddedilmiştir. 5- G.Saray'ın Hajrovic aleyhine açtığı davanın tüm hukuki ve idari giderlerinin oyuncu tarafından ödenmesi ile ilgili yapılan başvuru reddedilmiştir. 6- G.Saray'ın Mart 2014'te Hajrovic için ödenen 875 bin euro'yu yüzde 5'lik faiziyle Grasshoppers kulübüne ödenmesi ile ilgili itiraz karara bağlanmıştır. Anlaşmada yazılı rakam G.Saray tarafından ödenecektir. G.Saray, Grasshoppers'a 2 milyon 725 bin euro tutarındaki rakamı ödemekle hükümlüdür.

KAZANILAN

1- İzet Hajrovic'in, ödemelerinin yerine geç getirildiği iddiasıyla G.Saray'a açtığı 4.6 milyon euro'luk erken fesih tazminat istediği reddedilmiştir

1 GOL HİÇ ASİST!

Hajrovic, Galatasaray formasıyla 533 dakika sahada kaldı. Sadece Türkiye Kupası'nda Tokatspor'a deplasmanda 1 gol atan Boşnak oyuncu, asist yapamadı. Yılda 1.1 milyon euro'luk anlaşma yapan Hajrovic maç başı da 10 bin euro para kazandı.



Yorumlar