Galatasaray, Eboue'den vazgeçti

Mancini, sağ beki sağlama aldı.

Levent GÜLTEKİN / AjansHaber

Dün, Doğan Haber Ajansı’nın yaptığı habere göre; G.Saray, Eskişehirspor’un sağ bek oyuncusu Veysel Sarı’yla anlaşmaya varmıştı. Sözleşme detayları tam olarak aktarılmazken, sarı-kırmızılıların bu transfer için çok istekli olduğu anlaşıldı. Veysel Sarı’yla beraber Cimbom, sağ bek mevkiinde tam 5 futbolcuyu konuşlandırmış oldu. Sabri, Hamit Altıntop, Eboue, Veysel Sarı ve Salih Dursun, bu bölgede forma savaşına girecek. Fakat bu 5 isimden birinin, çok yakın zamanda G.Saray’la ilişiği kesilecek.

ETİK DIŞI HAREKETLER

Fatih Terim döneminde Arsenal’den alınan ve Türkiye’de 2 yıl üst üste şampiyonluk gören Eboue, gözden çıkarıldı. Gerek 6+0+4 kuralı gerekse Mancini’nin oyuncuya fazla forma şansı vermemesi, Fildişili kramponu gözden düşürmüş durumda. Durum, yönetimsel ve taktiksel açıdan bu haldeyken; Eboue’nin saha içinde yaptığı gayr-i etik hareketler de oyuncunun sarı kırmızılı formadan uzaklaşmasına sebep oldu. Sürekli kendini yere atma havasında olan ve zaman zaman kendi hatalarını arkadaşlarının üzerine yıkarak futbolseverlere sergilediği tavır; Eboue’nin, Galatasaray’la olan bağının sona ermesinin zeminini hazırladı.

EBOUE’NİN VUKUATLARI

Kadıköy deplasmanında yine kendini yere atan Fildişili futbolcuya, hocası Tugay Kerimoğlu da inanmamış ve sağlık ekibini saha içine yollamamıştı.





Juventus-Galatasaray karşılaşmasının bir pozisyonunda, Eboue’nin kendini yere bırakması, takım arkadaşı olan Chedjou’nun da tepkisini çekmişti.




 

Eboue, İnönü Stadı’nda da Beşiktaş taraftarlarını çileden çıkarmıştı.



 

Yorumlar