Galatasaray CAS'a gitmeye hazırlanıyor

Galatasaray, UEFA’nın kulübe vermiş olduğu 1 yıl Avrupa’dan men cezasını CAS’a taşıyor.

UEFA, geçtiğimiz hafta aldığı karar ile mali kriterlere uymadığı gerekçesiyle Galatasaray'ı Avrupa kupalarından bir yıl men etmişti.

Galatasaray UEFA'nın verdiği 1 yıl men cezasına itiraz etmeye hazırlanıyor. Galatasaray, UEFA'nın verdiği 1 yıl men cezasına itiraz için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuracak. Sarı-Kırmızılıları CAS'ta ünlü avukat Dupont savunacak. Yönetim ayrıca UEFA'nın yeni genel sekreteri Theodore Theodoridis'e detaylı bir bilgilendirmede bulunma kararı aldı.

Gazeteci ve spor yazarı Ahmet Çakır, Galatasaray yönetiminin UEFA'nın verdiği 1 yıllık Avrupa'dan men cezasını CAS'a taşımasını ve kulüp içindeki son gelişmeleri AjansHaber'e değerlendirdi:

Spor Yazarı Ahmet Çakır, Galatasaray yönetiminin cezayı CAS'a taşımasını değerlendirdi

Galatasaray’ın başvurusunun sonuç vereceğini sanmadığını dile getiren Ahmet Çakır,  “Galatasaray, CAS’ta cezanın artma gibi bir tehlikesi olmadığından dolayı bir tür hak arama yolunu kullanmak istiyor” dedi.

“GELEBİLECEK TEPKİLER NEDENİYLE DE BAŞVURULMUŞ OLABİLİR”

 CAS’a başvuru yapılırken daha gerçekçi davranılmalı. Tablo ortaya konulduğunda zarar 3 yılda 164 milyon Euro. Bunun 10 milyona düşürme sözü veriliyor ancak hala kadrodaki birçok oyuncudan farkı olmayan futbolcular alıp akıl almaz paralar ödemeye devam ediyorsun.  Dolayısıyla CAS’a başvurudan bir sonuç alınabileceğini düşünmüyorum. Galatasaray Başkanı yarın ‘neden CAS’a başvurmadınız sorusuna maruz kalmamak adına da başvuru yapmış olabilir.

“GALATASARAY DERLİ TOPLU GİTMEYE MECBUR”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek bugünkü konuşmasında “1 yılla iş bitmiş olmuyor, şuanda zaten takipteyiz” dedi. Bu açıklamasından dolayı sayın başkanı tebrik etmemiz gerekiyor.  UEFA’nın da bu denetimi gevşetmesi durumunda çok rahat bir şekilde işlerin cıvıyacağını gördüğünü düşünüyoruz bu açıklamadan.  Galatasaray hem derli toplu gitmeye hem de sportif başarıya mecbur.

“BAŞARININ TEK YOLU ÇOK PARA HARCAMAKTAN GEÇMİYOR”

Sportif başarı kazanmanın farklı yolları olduğunu kendi ligindeki örneklerle görebiliyorsun. Kadro kalitesi olarak kendinden çok daha düşük Konyaspor, Akhisar Belediyespor, Başakşehir gibi takımlar için bu durum geçerli. Galatasaray’ın üstündeki takımların kadro değerleri 20 milyon Euro civarında. Galatasaray’ın ise kadro değeri 120 milyon Euroları buluyor. Bu da şu anlama geliyor ki; her zaman akıl almaz paralar harcanarak başarılı olunmaz. Elbette ki 3 büyükler olarak başka bir konumda ve büyük paralar ödüyorsun ancak başarının tek yolu çok para harcamak olmadığı gün gibi meydanda.

“UEFA DÖVE DÖVE BU YOLA SOKACAK”

Türk futbolunun kurtuluşunun alt yapı olduğunu herkes biliyor.  Ancak iş uygulamaya geldiğinde kimse parmağını bile kımıldatmak istemiyor. UEFA da seni döve döve bu yola sokacak. Dolayısıyla Galatasaray’ın gelecek yıllarından endişelenmenin bir anlamı olduğu kanaatinde değilim. Son 4 yılda 3 yıl şampiyonluğu cebine koyup soluklanmış bir takımı 3 şampiyonluk 10 yıl götürür.

“KEŞKE TRANSFER YASAĞI GELSEYDİ”

Elindekilerden hiçbir farkı olmayan bir futbolcu için akıl almaz paraları ödemeye hemen hemen her yönetim hazır.  Alınan kararın çok terbiye edici bir karar olacağına ilk günden beri inanıyorum. Hatta mümkün olsaydı da transfer yasağı da gelseydi.  Ancak sanırım söylenildiği kadarıyla transfer yasağı kararını UEFA değil sadece FIFA verebiliyor.  Eğer Galatasaray’a transfer yasağı gelseydi ben kişisel olarak UEFA’ya teşekkür mektubu yazarak “Allah sizden razı olsun” diyecektim.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar