Galatasaray Avrupa’da tarih yazdı

Galatasaray Odeabank, ULEB Avrupa Kupası finalinde Strasbourg’u mağlup ederek kupayı müzesine götüren ilk Türk takımı oldu.

AjansHaber/ÖZEL

Galatasaray Odeabank, Avrupa’da tarih yazdı. Galatasaray, Fransa’da 66-62 mağlup olduğu Strasbourg’u Abdi İpekçi Spor Salonu’nda müthiş performansla 78-67 yenerek kupanın sahibi oldu. Galatasaray Odeabank’ı kupaya götüren maçta kaptan Sinan Güler, turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen Errick McCollum ve pota altı oyuncusu Lasme öne çıktı.

ULEB Avrupa Kupası’nı kazanan ilk Türk takımı ünvanını da eline geçiren Galatasaray Odeabank, önümüzdeki sene THY Euroleague’de mücadele edecek.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

ABDİ İPEKÇİ ARENA’DA İNANILMAZ TARAFTAR DESTEĞİ

Galatasaray Odebank’ın Strasbourg’u ağırladığı maça sarı kırmızılı taraftarların inanılmaz ilgisi vardı. Maça saatler kala salonu dolduran Galatasaray taraftarı, yaptıkları kareografiyle müthiş bir atmosfer oluşturdu. Maçın başından sonuna kadar Galatasaray Odeabank’ın arkasından iten taraftarlar, hücum sırası Strasbourg’a geçtiğinde ıslıklarla salonu inletti.

TÜRKİYE BASKETBOL TARİHİNDE BİR İLK

Galatasaray, ULEB Avrupa Kupası’nı müzesine getiren ilk Türk takımı ünvanını da ele geçirdi. Türk basketbolu için oldukça önemli başarı sağlayan Galatasaray, şampiyonluğu doyasıya kutladı. Maçtan sonra soruları yanıtlayan Başkan Dursun Özbek, “Galatasaray, ilklerin takımı. Bunu gösterdik. Seneye Euroleague'deyiz” dedi.

EN DEĞERLİ OYUNCULAR GALATASARAY’DA

ULEB Avrupa Kupası’nda maç başına 22 verimlilik puanıyla oynayan Errick McCollum, 18.7 sayı, 4.4 ribaunt ve 3.7 asist ortalamalarıyla en değerli oyuncu seçilmişti. Galatasaray Odeabank’ın Strasbourg’u 78-67 yendiği maçta 16 sayı atan Lasme, final maçının en değerli oyuncusu seçildi.

GALATASARAY SENEYE EUROLEAGUE’DE

ULEB Avrupa Kupası’nı kazanan Galatasaray Odeabank, seneye THY Euroleague’de katılma hakkı da kazandı.

ERGİN ATAMAN TARİH YAZMAYA DEVAM EDİYOR

Galatasaray Odeabank başantrenörü Ergin Ataman, tarih yazmaya devam ediyor. 2002 yılında İtalyan temsilcisi Siena ile Saporta Kupası’nı kazanan Ergin Ataman, 2012 yılında da Beşiktaş ile FIBA Eurochallenge Kupası’nı kazanmıştı.

Galatasaray’ı ULEB Avrupa Kupası’nda zafere götüren Ergin Ataman, bu kupayı Türkiye’ye getiren ilk antrenör oldu.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar