Galatasaray Avrupa kupalarından 1 yıl men edildi

UEFA, Galatasaray ile ilgili kararını verdi. Alınan karara göre Galatasaray Avrupa Kupalarından 1 yıl süreyle men edildi.

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu Yargı Komisyonu, Galatasaray'ı UEFA organizasyonlarından 1 yıl men etti. Sarı-Kırmızılılar'ın artı 1 yıllık cezası kalkarken, Galatasaray Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanırsa cezayı gelecek yıl çekecek.

Bu yıl ve gelecek yıl Avrupa kupalarına katılamaması durumunda ise ceza otomatikman düşecek. Galatasaray'a daha önce verilmesi gündeme gelen artı 1 yıllık cezanın kaldırılmasında yapılan savunma etkili oldu.

UEFA, Galatasaray'a 1 yıllık men cezası vermesinin yanısıra bazı taleplerde de bulundu. Galatasaray'ın geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi transferlere astronomik rakamlar ödememesini ve Galatasaray'ın bilançolarının hiçbir şekilde geçmiş yıllara benzemesini istemedi.

Bu da Galatasaray yakın zamanda transfere önemli paralar ayıramayacağı anlamını taşıyor.

AVRUPA'YA GİTME HAKKI KAZANDIĞINDA CEZASINI ÇEKECEK

Galatasaray cezasını Avrupa'ya gitmeyi hak ettiği sezonda çekecek. Eğer Galatasaray 2 yıl üst üste Avrupa'ya gitme hakkı elde edemezse cezası otomatik olarak silinecek.

ÇABALAR SONUÇ GETİRMEDİ

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile yönetim kurulu üyelerinden Fatih İşbecer, Ural Aküzüm ve avukat Jean Luis Dupont geçtiğimiz hafta İsviçre'ye giderek UEFA yetkililerine, kulübün mali yapısını düzeltmek için hazırladıkları projeleri anlatmıştı.

GALATASARAY AVRUPA'DAN NEDEN MEN EDİLDİ?

UEFA, Galatasaray'ı 2015-2016 sezonunda finansal fair play kurallarını yerine getiremediği gerekçesiyle Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Yargı Komisyonuna sevk etmişti. Alınan kararla Galatasaray Avrupa'dan 1 yıl men cezası aldı.

Yorumlar