"Galatasaray Akaminko'yu alabilir"

Monaco ve Liverpool’un transfer listesinde yer alan Jerry Akaminko’yu yakından tanıyan tecrübeli teknik adam, Ganalı oyuncuyu Eurosport Türkiye için değerlendirdi.

Türkiye’de altıncı sezonunu geçiren, PTT 1. Lig’de gösterdiği başarıyla Süper Lig’e terfi eden ve iki sezondur Eskişehirspor forması giyen 25 yaşındaki defans oyuncusu Jerry Akaminko şimdilerde Avrupa devlerinin de gündeminde. Ganalı oyuncunun Orduspor’da teknik direktörlüğünü yapan Yücel İldiz, oyuncuyla ilgili Serhat Ramay’a değerlendirmede bulundu.

Liverpool ve Benfica’nın Akaminko’yu transfer listesine aldığı konuşuluyor. 14 milyon eurolara varan paralar konuşuldu. Akaminko nasıl bir oyuncu? Ondaki cevheri PTT 1. Lig’de keşfetmiş miydiniz?

Akaminko yüksek teknik beceriye sahip, kaybetmeye tahammülü olmayan hırslı bir oyuncu. Orduspor’da çabukluğu çok hoşuma giden bir özelliğiydi. Kendisine çok güvenirdi bu aşırı güven zaman zaman göbekte hata yapmasına neden olsa da... Böylesine bir çıkış yapacağı belliydi. Yıllar onu olgunlaştırdı. Hatalarından da arındı.

Daha o zamanlar yüksek tekniğiyle dikkat çekiyordu. Bu çıkışını daha erken yapmasını bekliyordum. Bizim büyüklerimiz bek arıyor bence Akaminko dört büyüklerde oynayacak kalitede bir oyuncu. Galatasaray’da oynayabilir. Galatasaray dışarıya bakmasın. Ben Akaminko’yu stoper ve defansta oynattım. Defansın her iki kanadında da son derece etkiliydi.

Yorumlar