Galatasaray 9 kişi kalmalıydı, 2 pozisyonda yüzde yüz kırmızıydı!

Türk futbolunun duayen isimlerinden biri olan eski hakem Erman Toroğlu, derbinin hakemi Cüneyt Çakır'ı beğenmedi.

Başkanı, yöneticileri, teknik adamı ve futbolcuları dahil hiçbir Galatasaraylı'nın dün geceki maç için "Biz iyi oynadık. Şanssızdık. Hakem bizi yaktı" gibi bir söz söylemeye hakkı yok. Hani bir laf vardır, "İyi güzel de yeri gelince hakemi de yeneceksin. " Dün geceki maç işte böyle bir maçtı. Galatasaray ilk 10 dakikada sahada biraz var, sonra ara ki bulasın!
Hamza Hamzaoğlu, "Ben beraberliğe oynamam, galip gelmeye gideceğiz" diyordu ama bütün planını "Fenerbahçe'yi durdurmak" için yapmış. Fenerbahçe'yi yenmek istiyorsan eğer üstüne çekeceksin, arka tarafına ani gideceksin. Bunu birilerinin Hamza'ya söylemesi lazım! Umut'un ikinci vitese geçmesi için 10 dakika lazım, bırakın 4'üncü, 5'inci vitesi! Kanatlardan "Caner ile Gökhan'ı durduracağım" demişsin, Caner ile Gökhan'ı düşünmekten kendi hücumcularını düşünmemişsin! Oyundan çıkana kadar Diego, karşılaşmanın tamamında da Emre maçın kaptanlığını yaptılar.

SELÇUK İLE SNEİJDER YOK GİBİYDİ

La Fontaine'den masallar! Galatasaray'da Chedjou dışında ayakta kalan ve vazifesini iyi yapan yoktu.

HAKAN BALTA VE OLCAN KIRMIZI GÖRMELİYDİ

Hakem Cüneyt Çakır zaman zaman ikili mücadeleleri bıraktı. Hatta bazı "Faul verilir mi verilmez mi?" pozisyonlara "Devam" dedi. Ama bazı pozisyonlarda "tuhaf" kararlar verdi. Mesela bir futbolcu iki ayağı ile yere bastığında rakipten darbe yerse pozisyonu tartışırım. Ama havaya sıçramış futbolcuya ufak da olsa değersen bunu hakemle tartışmam!
Bunlar sana göre bana göre olabilir pozisyonlar ama iki net pozisyon var ki birisi 43. dakikada diğeri 63. dakikada bunlar tartışma götürmez! 43'te Hakan Balta'nın Emenike'ye yaptığı, 63'te Olcan Adın'ın Emenike'ye yaptığı pozisyonlarda eğer sen "sarı kart" veriyorsan bence yanlış. Bu kartların rengi yüzde yüz kırmızı olmalıydı. Şimdi herkesin aklına şu soru geliyor, "O zaman hakem maça tesir etti mi?" Evet kesinlikle! Bence iki pozisyon da bariz gol pozisyonu ve mutlaka kırmızı kart çıkarılmalıydı.

MUSLERA İYİ YER TUTMALIYDI

Diego oynadığı sürece iyi işler yaptı. Çünkü çok koşup, çok gezdi ve risk aldı. O oyundan çıkınca Galatasaray biraz kımıldadı. "Acaba" dediler "Bir gol atıp işi bitirebilir miyiz?" Ama burada büyük hataya düştüler. Hükümetlerde devletin bütçesi neyse takımların da bütçesi defanstır. Arkanı sağlama alacaksın, hayatın boyunca! Sabri'ye sormak lazım, Kuyt o topa vururken nerede geziyordu? Öncelikli işin ne? Zaten hücumda fazla bir şey yapamıyorsun, o zaman haddini bil, sadece rakibi bozmaya oyna. Kalecilere gelince; iki tarafın da kalecisi iyi işler yaptı. Ama Kuyt'ın vurduğu topta Muslera'nın iyi yer tutup o topu çıkarması gerekirdi.



Yorumlar