Flaş açıklama! Muslera Galatasaray kariyerine son mu veriyor?

Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, Galatasaray'da çok rahat olduğunu ve kendisine gelen resmi bir teklifin olmadığını açıkladı.

Copa America nedeniyle sarı-kırmızılıların kampına geç katılan Muslera, rakiplerinin yaptığı transferler ve takımdan ayrılma durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

İşte Muslera'nın sözleri:

"Avusturya kampında ortam çok güzel. Çok iyi çalışıyoruz, burası çok iyi bir seçim olmuş. Bana ulaşmış herhangi bir resmi teklif yok. Sadece basında çıkan haberler var. Basında çıkan haberlere bakarsanız, adımın geçtiği birçok takım kaleci transferi yaptı. Bana yöneticilerimizden de resmi bir şey gelmedi. Ne bana ne de menajerime de bir şey gelmedi.

Bir kaleci aranıyor ama isim vermem doğru olmaz. Kararı teknik heyetimiz verecektir. Ben çalışmalarıma devam edeceğim. Bu konuda fikir belirtmem gibi bir durum söz konusu olamaz.

Hem Felipe Melo, hem de Alex Telles benim yakın arkadaşlarım. Felipe ile 4 senedir beraberiz. İki arkadaşım için de yazılan çizilen şeyler var. Bu konularda resmi bir şey duymadım. Telles'in durumu daha farklı, Galatasaray'ın yatırım yaptığı bir oyuncu. Ancak o da gidecekse hem kendisi için, hem de Galatasaray için iyi bir şey olmalı.

Felipe'nin takımdan ayrılışına tabii ki üzülürüm. Aynı bölgede görev yapan arkadaşlarımız onun yerini dolduracaktır. Aramıza yeni katılan isimler de olacaktır. Kısa vadede bir kayıp olsa da yöneticilerimiz uzun vadede onun eksikliğini dolduracaktır.

Fenerbahçe ve Beşiktaş önemli transfler yapıyor ama sadece Fenerbahçe ve Beşiktaş ile kıyaslamamak gerekiyor. Türkiye Ligi gelişiyor. Başakşehir'e bakıyorsunuz, alt ligden geldiler ve UEFA'ya gidiyorlar. Mersin'e bakıyorsunuz çok zorlu bir takım olmuşlar, kazanmakta zorlanıyorsunuz. Biz geçen sene yaptığımız hatalardan ders aldık. Bu mutlaka olumlu yansıyacaktır. Kadromuzun bir iskeleti var ve yine iyi işler yapacağız.

Rakiplerimiz önemli isimler aldı. Daha önce Van Persie ve Nani'ye karşı oynadı. Gomez'e karşı oynamamıştım. Quaresma'ya karşı oynadım. Dediğim gibi Türkiye Ligi her geçen gün zorlaşıyor. Umarım sadece Türkiye Ligi'nde değil Avrupa'da da önemli işler yapılır.

Kimse yanlış anlamasın sadece Türkiye için değil diğer ülkeler için de yerli antrenör ile çalışmanın daha çok avantajlı olduğunu düşünüyorum. Ülkenin içinde yetişmiş şartlarını ve medyasını daha iyi tanıyan bir teknik direktörün başarılı olması daha kolay oluyor. Bu ayrıca yabancı ülkeye gelmiş futbolcuların uyumunu çabuklaştırıyor.



Yorumlar