Fethullah Gülen'in adının geçmesi, istifayı gündeme getirdi

Fethullah Gülen grubu, Aziz Yıldırım ve Duygun Yarsuvat arasında ortaya çıkan krizden en fazla etkilenen cephe Galatasaray oldu.

ORTALIK TOZ DUMAN OLDU!

Dün, Atilla Gökçe’nin ‘Duygun Yarsuvat – Fethullah Gülen grubu ve Aziz Yıldırım’ hakkında yazdığı yazının sıcaklığı gündemdeki yerini hala koruyor. Galatasaray’ın başkanı Yarsuvat’ın ‘cemiyette’ “Fethullah Gülen grubunun Aziz Yıldırım’dan 50 milyon dolar istediği, bu para Aziz Yıldırım tarafından verilmeyince 3 Temmuz sürecinin başladığını” söyleyince, sadece Gülen cephesi değil, Fenerbahçe hatta Galatasaray tarafı da bu iddialar karşısında karışmış oldu. F.Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak bu iddiayı kesin bir dille yalanlarken, aynı tarzda bir açıklama da Aziz Yıldırım’dan geldi. İki tarafta Duygun Yarsvuat’ın sözlerini çürütürken asıl infialin oluştuğu tarafın Galatasaray olması ayrı bir tartışma noktası olarak ele alındı. Duygun başkanın bu tür açıklamalara girmesini lüzumsuz bulan ve Yarsvuat'ın Aziz Yıldırım’ın avukatlığına soyunduğunu savunan bazı isimlerin, 77 yaşındaki hukuk profesörünü istifaya davet ettikleri bile ileri sürüldü.

AKILLARA GELEN 4 SORU

Ortaya çıkan son tablodan sonra tüm futbol severlerin, Fenerbahçe camiasının ve Gülen grubunun aklına gelen sorular şu şekilde oluştu;

1-3 Temmuz 2011’de başlayan operasyonda madem bu para Aziz Yıldırım’dan istenmiş, Duygun Yarsuvat neden bu iddiayı 3 yıl sonra ortaya attı?

2-Balyoz davalarına da bakan Duygun Yarsuvat bu konuda neden yalan söylesin?

3-Fethullah Gülen ve Fenerbahçe cephesi çıkan haberi yalanladı, Duygun Yarsuvat ise “ben burada Galatasaray adına değil hukukçu kimliğimle konuşuyorum” dedi. Peki ortada yalan söyleyen kim?

4- Böyle bir para talep edilseydi, Aziz Yıldırım’ın bu tehditi açıklamaması için bir neden var mıydı? Yıldırım bunu niye saklasın?


Yorumlar