Fenerbahçe'ye Darbe! Yenilmezlik serisi son buldu

Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor'a 2-1 mağlup oldu ve şampiyonluk yolunda çok büyük bir darbe aldı.

Boş kaleye atamazsan... Çalım yaparsan...

Fenerbahçe 2 sene sonra kendi sahasında kaybetti, Kadıköy'de şampiyonluk yarışında büyük darbe aldı. Fenerbahçeli oyuncuların bomboş pozisyonlarda macera aramaları pahalıya mâl oldu. 3 puan gitti, liderlik Galatasaray'a kaptırıldı.

Maça hızlı başlayan taraf Akhisar Belediyespor oldu. 3'te Gekas defansın hatasını gol çeviremedi ama 5. dakikada Güray Vural yaklaşık 25 metreden ve çaprazdan harika bir gol attı, uzaklardan Mert'i avladı; 0-1



EMENIKE... FİZİK KURALLARINA  AYKIRI!

13. dakikada Emenike, Caner'in sol çizgiden pasında, kale çizgisi üzerinden topu üstten auta yolladı ve fiziksel açıdan da kaçırılması zor pozisyonu harcadı.

OĞUZ KURTARIŞ BİLE YAPMADI

Bu dakikadan sonra Fenerbahçe, oyunun ve topun tamamen hakimi olsa da bir türlü golü getirecek pozisyonu bulamadı. Her yapılan ortada ya da pasta Akhisar defansı tüm topları karşılayan taraftı... Oğuz'un kalesine şut gelmedi.

MEIRELES KİLİDİ AÇTI

41'de beklenen şut ve gol Mereles ile geldi. Portekizli yayında üstünde seken topa güzel bir vole vurdu ve meşin yuvarlağı 90'a yolladı.

İlk yarı bu skorla sonuçlandı.

GÖKHAN 2 DAKİKADA 2 GOL KAÇIRDI

İkinci yarıya da hızlı başlayan taraf Fenerbahçe'ydi. Sol kanada geçen Emenike'nin bindirmeleri harikaydı... Gökhan Gönül'e iki gollük pası vardı ancak 50 ve 52'te Gökhan  topu müsait pozisyonda üstten auta yolladı.

DIEGO OYUNA GİRDİ, FENER ÇÖKTÜ

80'de Meireles'in yerine Diego'nun oyuna girmesi Fenerbahçe'nin orta sahasını adeta çökertti. Akhisar bu dakikadan sonra Mert Günok'un koruduğu kalede gol pozisyonları buldu.

MERT 1 KERE KURTARABİLDİ

84'te ara pasında Gekas Mert ile karşı karşıya kaldı. Genç kaleci ayağıyla golü kurtardı.

89'da ise ara transferde takıma katılan Vaz Te, bir başka ara pasında Mert'i çalımladı ve boş kaleye topu ağlara gönderdi.

Daha sonra Fenerbahçe'nin 'panik atak'ları sonuç vermedi. Akhisar defansı maç boyunca özellikle sol kanattan gelen onlarca ortayı Fenerbahçe forvetlerine bırakmadı.

Fenerbahçe bu mağlubiyetle şampiyonluk yolunda büyük darbe alırken, liderliği de Galatasaray'a bıraktı.





Yorumlar