Fenerbahçe’nin kritik UEFA Avrupa Ligi yolu

Fenerbahçe, bu sezon müzesine götürmek istediği kupada emin adımlarla yoluna devam ediyor. Sarı lacivertliler UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Braga ile Ülker Stadyumu’na karşılaşacak.

AjansHaber / ÖZEL

Fenerbahçe, bu sezon müzesine götürmek istediği kupada emin adımlarla yoluna devam ediyor. Sarı lacivertliler UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Braga ile Ülker Stadyumu’na karşılaşacak.

Fenerbahçe, sezona Şampiyon Ligi ön eleme turu maçları ile başlamış, Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk’e elenerek yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etme hakkı kazanmıştı. UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalabilmek için Yunanistan’ın Atromitos takımı ile karşılaşan Fenerbahçe, ilk maçı deplasmanda 1-0, ikinci maçı da kendi sahasında 3-0 mağlup ederek turu geçmişti.

ZORLU TAKIMLAR ARASINDAN ÇIKTI

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi gruplarında Norveç’in Molde, Hollanda’nın Ajax ve İskoçya’nın Celtic takımları ile karşılaştı. Gruba kendi sahasında Molde’ye 3-1 yenilerek şok bir başlangıç yapan Fenerbahçe, daha sonra Celtic ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Ajax’ı kendi sahasında 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, deplasmanda 0-0 berabere kaldı. Kendi sahasında 3-1 kaybettiği Norveç ekibi Molde’yi deplasmanda 2-0 mağlup eden Fenerbahçe önemli bir avantaj kazanmış oldu. Grubun son maçında Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda Celtic ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe gruptan çıkmayı başardı.

FENERBAHÇE MOSKOVA’YI RAHAT GEÇTİ

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Rusya’nın Lokomotiv Moskova takımıyla eşleşen Fenerbahçe ilk maçı Ülker Stadyumu’nda 2-0 kazandı.  Moskova’da zor şartlarda oynanan ikinci maçta da rakibiyle 1-1 berabere kalan temsilcimiz, rakibini eleyerek son 16 turuna kalmayı başardı.

KRİTİK MÜCADELE BU AKŞAM 20:00’DE

Fenerbahçe, bu akşam son 16 turunda çok zorlu bir mücadeleye çıkacak. Portekiz’in Braga takımıyla saat 20:00’de Ülker Stadyumu’nda karşılaşacak. Fenerbahçe bu turu da geçmesi halinde çeyrek finale kalarak, UEFA Avrupa Ligi hedefine bir adım daha yaklaşacak.

PEREIRA BRAGA'YI İYİ TANIYOR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, hem Portekizli olması hem de Porto'yu çalıştırması nedeniyle rakip Braga'yı çok yakından tanıyor. Ayrıca Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızları Bruno Alves ve Nani de Braga ekibini iyi tanıyorlar.

BRAGA GRUBUNU LİDER TAMAMLADI

Geçen sezon Portekiz Kupası'nda final oynayan ve bu sezonki macerasına direkt olarak UEFA Avrupa Ligi gruplarından başlayan Braga, F grubunu 13 puanla lider tamamlamıştı.  Braga bu grupta, Fransa'nın Marsilya, Çek Cumhuriyeti'nin Liberec ve Hollanda'nın Groningen takımlarıyla karşılaşmıştı. Son 32 turunda İsviçre temsilcisi Sion ile eşleşen Braga, deplasmanda 2-1 mağlup ettiği rakibiyle rövanşta 2-2 berabere kalıp adını bir üst tura yazdırmıştı.

Bu sezon hem Lig Kupası'nda hem de Portekiz Kupası'nda yarı finale kalıp iddiasını sürdüren Braga, ligde ise 25 haftada topladığı 47 puanla 4. sırada yer alıyor.

Bu sezon evinde sadece Benfica'ya yenilen Braga, Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira'nın Porto'yu çalıştırdığı dönemdeki 6 maçtan 4'ünü kaybetmişti.

MUHTEMEL 11'LER

Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan, Kjaer, Alves, Caner, Mehmet Topal, Josef Ozan, Volkan, Robin van Persie, Nani

Braga: Matheus, Baıano, Ricardo Ferreira, A. Pinto, Goiano, Josue, Josue, L. Carlos, Vukcevic, Rafa, A. Hassan, Stojiljkovıc

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

 

Yorumlar