Fenerbahçe'nin kalesi düştü!

Savunma anlamında ligin en iyi takımlarından biri olan Fenerbahçe, son haftalarda savunmada ciddi sıkıntılar yaşıyor.

Ahmet Turna / AjansHaber

Fenerbahçe, son haftalarda savunmada ciddi sıkıntılar yaşıyor. Sarı-lacıvertliler, sezonun ilk yaırısında17 lig, 6 Ziraat türkiye Kupası ve 6 UEFA Avrupa Lig'i olmak üzere çıktığı 29 karşılaşmada kalesinde sadece 23 gol yiyerek savunma anlamında iyi bir grafik sergiledi. Tüm otoriteler tarafından bu savunma oyununun şampiyonluğu ve Avrupa'da önemli başarıları getireceğini belirtirken ligin ikinci yarısı Fenerbahçe için adeta kâbus gibi başladı. Sarı Kanarya, oynadığı son 3 resmi müsabakada kalesinde tam 8 gol yiyerek takım savunmasında önemli sıkıntılar yaşadı.

İKİNCİ DEVREDE İSTİKRAR YOK

Spor Toto süper Lig'i ikinci yarısına deplasmanda farklı Eskişehirspor galibiyetiyle başlayan Fenerbahçe, sonradan oynadığı son 4 resmi müsabaknın 3'ündee kalesini koruyamadı. Tüm bunlar yaşanırken, Fenerbahçe'de defans anlamında istikrar bir türlü sağlanamadı. Gökhan Gönül'ün beklenmedik sakatlığı, Simon Kjaer ve Alves'in farklı karşılaşmalarda sarı kart cezalısı olması ve Hasan Ali Kaldırım'ın yerine Caner Erkin'in tercih edilmesi kadro takım savunmasının kimyasını bozdu. Fenerbahçe, 5 gün içerisinde oynadığı Antalyaspor ve Amedspor'dan toplam 7 gol yiyerek kötü bir performans sergiledi.

KASIMPAŞA MAÇINDA DA SIKINTI VAR

Spor Toto Süper Lig'de Cuma günü karşılacağı Kasımpaşaspor karşılaşmasına ara vermeden başlayan Fenerbahçe'de Simon Kjaer, Gökhan Gönül ve Hasan Ali'nin takıma dönmesi yüzleri güldürse de; orta sahada savaşçı kimlikleri ile takım savunmasına inanılmaz katkı sağlayan Josef De Souza ve Mehmet Topal'ın eksiklikleri Vitor Pereira'nın canını sıkıyor. Portekizli teknik adam, orta sahada Ozan tufan, Meireles, Mehmet Topuz ve Diego arasından en iyi tercihi yaparak kritik karşılaşmada savunma anlamında sıkıntı yaşamak istemiyor.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar