Fenerbahçe'nin 'Final Four', Galatasaray'ın da 'kupa' heyecanı!

Fenerbahçe THY Euroleague çeyrek finalinde Real Madrid ile Galatasaray da EuroCup finalinde Strasbourg ile karşılaşacak.

AjansHaber / Özel

Fenerbahçe, Türk Hava Yolları (THY) Euroleague çeyrek finalinde İspanya’nın dev takımı Real Madrid ile karşılaşacak. Fenerbahçe’nin rakibi Real Madrid, THY Euroleague’in en son şampiyonu ünvanına sahip.

BU SEZON ÇOK FORMDA DEĞİLLER

Geçtiğimiz sezon THY Euroleague şampiyonluğunu kazanan Real Madrid, bu yılı çok iyi geçirmiyor. Real Madrid, TOP 16 F grubunda CSKA Moskova, Laboral, Barcelona Lassa, Khimki, Brose Baskets Bamberg, Olympiakos ve Zalgiris Kaunas ile mücadele etti. Real Madrid grubu 7 galibiyet ve 7 mağlubiyet alarak 4’üncü sırada tamamladı. Real Madrid, İspanya Ligi’nde Barcelona Lassa ve Valencia Basket takımlarının arkasında 3’üncü sırada bulunuyor.

SERGIO LLULL TECRÜBESİYLE ÖNE ÇIKIYOR

Real Madrid takımında Sergio Llull, Gustavo Ayon ve Rudy Fernandez öne çıkan sporcular oldu. İspanyol gard oyuncusu Sergio Llull, 44 maçta 26 dakika ortalamayla forma giydi. Llull bu karşılaşmalarda, 7.9 sayı 2 asist 2.5 ribaund istatistikleriyle oynadı.

REAL MADRİD’İN AVANTAJI KADRO GENİŞLİĞİ

Real Madrid’in kadrosunda Andres Nocioni, Kelvin Rivers, Felipe Reyes, Gustavo Ayon ve Jaycee Carroll gibi çok önemli basketbolcular da yer alıyor.

GEÇEN YIL FINAL FOUR’DA KARŞILAŞTIK

Fenerbahçe geçen sezon Madrid’de oynanan Dörtlü Final’in ilk maçında Real Madrid ile karşılaşmış ve yenilmişti. Real Madrid ise THY Avrupa Ligi’nin son şampiyonu olmuştu.

FENERBAHÇE REAL MADRİD MAÇI NE ZAMAN OYNANACAK?

Fenerbahçe-Real Madrid karşılaşması 12-Nisan tarihleri arası İstanbul'da 18-20 Nisan tarihleri arasında Madrid'de oynanacak.

GALATASARAY’IN FİNALDEKİ RAKİBİ STRASBOURG

Galatasaray, ULEB Eurocup’ta tarihi bir başarıya imza atarak finale yükseldi. Son olarak İspanya’nın Gran Canaria takımını mağlup eden Galatasaray Odeabank takımının tek hedefi, Eurocup’ı müzeye götürerek Euroleague vizesi almak.

YUNAN MİLLİ TAKIMI KAPTANI TÜRK OLDU

YARI FİNALDE ENERGIA TRENTO’YU ELEDİLER

Galatasaray’ın finaldeki rakibi Fransa’nın Strasbourg takımı oldu. Eurocup yarı finalinde İtalya’nın Energia Trento takımı ile karşılaştı. İlk maçı Fransa’da 68-74 kaybeden Strasbourg, İtalya'da Energia Trento'yu 78-86 mağlup ederek finale yükseldi.

EUROLEAGUE’DE FENERBAHÇE’Yİ YENDİLER

Sezona THY Euroleague’de başlayan Strasbourg, daha sonra Eurocup’ta mücadelesine devam etti. Fransız temsilcisi, Euroleague grubunda Fenerbahçe, Khimki, Kızılyıldız, Real Madrid ve Bayern Münih’in bulunduğu grupta 3 galibiyet ve 7 mağlubiyet aldı. Bu sonuçlarla grupta son sırada yer alan Strasbourg Eurocup’a katılma hakkı kazandı. Strasbourg, Euroleague’deki 3 galibiyetinden 1’ini temsilcimiz Fenerbahçe karşısında almıştı. Strasbourg, Fenerbahçe’yi 91-70 mağlup etmişti.

EN ETKİLİ İSİMLERDEN BİRİ KYLE WEEMS

Strasbourg takımında Mardy Collins ve Romain Duport öne çıkan basketbolcular oldu. Strasbourg takımının en dikkat edilmesi gereken oyuncuları ise Kyle Weems, Bouebois.

GALATSARAY'DAN İLGİNÇ AÇIKLAMA

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar