Fenerbahçe'nin büyük avantajı kadro zenginliği

Fenerbahçe, ligde, Ziraat Türkiye Kupası’nda ve UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna dolu dizgin devam ederken kadro genişliği dikkat çekiyor.

AjansHaber / ÖZEL

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’de maç fazlasıyla liderlik koltuğunda yer alırken, Ziraat Türkiye Kupası’nda Amed Sportif Faaliyetler takımını eleyerek yarı finalde kaldı. Avrupa’da da hedefine kilitlenmiş olan sarı lacivertliler UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Portekiz temsilcisi Braga’yı ilk maçta kendi sahasında Mehmet Topal’ın golüyle 1-0 mağlup ederek, çeyrek finale kalma yolunda önemli avantaj elde etti.

YEDEK BEKLER HASAN ALİ VE ŞENER DE HAZIR

Fenerbahçe, yarıştığı 3 kulvarda da başarılı skorlar alırken, kadroda yer alan bütün futbolcuların katkısı dikkat çekiyor. Avrupa maçlarında genellikle kaleyi Fabiano’ya teslim eden Teknik Direktör Vitor Pereira ligde kaleyi Volkan Demirel’ emanet ediyor. Sağ bek pozisyonunda Gökhan Gönül oynarken, yedek durumda olan Şener Özbayraklı görev aldığında oldukça başarılı performanslar sergiledi. Son olarak Akhisar Belediyespor maçında Gökhan Gönül’ün sakatlığı nedeniyle formayı alan Şener Özbayraklı, 1 gol ve 1 asistlik katkı verdi. Sezon başında ilk 11’de görev alan Hasan Ali Kaldırım ve başarılı Caner Erkin rekabet içinde forma savaşı veriyor. Son haftalarda başarılı oyunuyla Caner Erkin, ilk 11’de başlıyor.

STOPERLER KADLEC VE BA GÖREV ALDIKLARINDA HATASIZ OYNADILAR

Fenerbahçe’de stoper ikilisi olarak görev yapan Danimarkalı Simon Kjaer ve Portekizli Bruno Alves, iyi bir uyum sağlamış durumda. Bu iki oyuncunun görev alamadığı maçlarda oynayan Kadlec ve Ba da iyi performanslarıyla göz doldurdu.

ORTA ALANDA MÜTHİŞ REKABET

Orta alanın vazgeçilmez isimleri Mehmet Topal,  Josef De Souza ve önlerindeki Diego, ilk 11’in garanti futbolcuları olarak görülüyor. Bu pozisyonda görev alan Raul Meireles, Ozan Tufan da hazır görüntüleriyle dikkat çekiyor. Fenerbahçe’de kanat futbolcuları Luis Nani, Volkan Şen ve Alper Potuk kıyasıya rekabet içinde. Son haftalarda yüksek formuyla dikkat çeken Volkan Şen ve Alper Potuk, 11’i kaptı. Sezon başında Liverpool’dan kiralanan, oynadığı maçlarda dikkat çeken Lazar Markovic, şanssız sakatlar yaşadı.

FORVETTE FORMA SIKINTISI SONA ERDİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, en büyük sıkıntıyı forvet pozisyonunda yaşadı. Sene başında transfer edilen Robin Van Persie ve Fernandao arasında kalan Pereira, sezon başında Fernandao’ya 11’de görev verirken, Lokomotiv Moskova deplasman mücadelesiyle birlikle Robin Van Persie 11’de yer almaya başladı.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar