Fenerbahçeli oyuncu "yabancı statüsüne" geçti

Fenerbahçe Ülker'in tecrübeli basketbolcusu Emir Preldzic, yeni sezonda yabancı statüsünde oynayacak.

Fenerbahçe Ülker'de yıllardır devşirme oyuncu olarak görev yapan Bosna Hersek asıllı Emir Preldzic, yeni sezonda yabancı statüsünde görev alabilecek.

Sarı Lacivertli ekibin Pınar Karşıyaka'dan transfer ettiği ABD asıllı Bobby Dixon'ı, 'devşirme' statüsünde kullanacak olması, Preldzic'in de statüsünü değiştirdi.

Kurallar gereği her takımda bir oyuncu 'devşirme' statüsünde oynayabildiği için Emir, artık yabancı konumuna düştü.

Kontratı el yakıyor!

Yıldız oyuncunun yabancı konumuna düşmesi, takımdaki geleceğini de riske atmış durumda. Fenerbahçe Yönetimi, artık yerli statüsünde oynayamayacak olan Emir'le yolları ayırmanın planlarını yapıyor. Yıllık 1.6 milyon Euro (Yaklaşık 4.5 milyon TL) kazanan forvet oyuncusunun böylesi yüksek bir kontrata sahip olması ise Fenerbahçe'nin elini kolunu bağlıyor.

Şu ana dek hiçbir kulüp bu sözleşme şartlarıyla Emir'i transfer etmeye sıcak bakmıyor. Sarı-Lacivertli ekibin olası bir transfer durumunda yıldız oyuncunun yeni kulübündeki ücretinin bir kısmını ödemesi bekleniyor.

1 oyuncu tribüne çıkacak

Emir Preldziç, Fenerbahçe'de kalması halinde yabancı oyuncu statüsünde forma giyeceği için koç Zeljko Obradoviç'in rotasyonda zorlanması bekleniyor. Zira kulüpler 7 yabancı ve 1 devşirme oyuncuyu kadrosunda bulundurabiliyor ancak Türkiye Basketbol Ligi'nde 6 yabancı ile mücadele edebiliyor.

Bu durumda yabancı oyunculardan biri tribüne çıkıyor ve sadece Avrupa Kupası maçlarında görev yapabiliyor.



Yorumlar