Fenerbahçe'de sezon sonu hüsran

Fenerbahçe, Medipol Başakşehir deplasmanında 2-1 kaybederek şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı.

Spor Toto Süper Lig’de 32.hafta maçları sona erdi. Şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş ve Fenerbahçe çok kritik maçlara çıktı. Beşiktaş, deplasmanda Galatasaray’ı 1-0 mağlup ederken Fenerbahçe Başakşehir deplasmanında 2-1 mağlup oldu ve bitime 2 hafta kala puan farkı 6’ya yükseldi.

Fenerbahçe’nin mutlaka kazanması gereken maçta Edin Visca’nın golleriyle skora bir anda 2-0’a geldi. 2-0 geriye düştükten sonra daha fazla risk alan Fenerbahçe’de Robin Van Persie penaltı kaçırdı. Fenerbahçe, Mehmet Topal’la farkı 1’e indirse de maçı Başakşehir 2-1 kazandı. Fenerbahçe bu skorla şampiyonluk umutlarını mucizelere bıraktı. Beşiktaş, Osmanlıspor ve Konyaspor maçlarından 1 puan çıkarması durumunda şampiyon olacak.

Medipol Başakşehir-Fenerbahçe maçını AjansHaber’e değerlendiren Spor Yorumcusu Gürcan Bilgiç, “Başakşehir maçında Fenerbahçeli futbolcuların aklı Galatasaray-Beşiktaş derbisinde kalmıştı. Futbolcular o derbiyi oynayıp, mağlup olup Başakşehir’e öyle gelmişler. Dolayısıyla o zihin yorgunlukları sahaya yansıdı. Fenerbahçeliler, Beşiktaş’ın puan kaybını bekliyordu. Beşiktaş’ın kazanmasıyla Fenerbahçeli futbolcular Başakşehir maçına hırsları törpülenmiş bir şekilde çıktılar. Bunun önlemini alması gereken kişi Pereira’ydı, şikayet etmesi gereken değil. Oyunculardaki o konsantrasyon eksikliğini hissedip buna bir karşılık vermeliydi.” dedi.

Spor Yorumcusu Gürcan Bilgiç, Medipol Başakşehir-Fenerbahçe maçını AjansHaber’e şöyle değerlendirdi:

“FENERBAHÇELİ FUTBOLCULARIN AKLI DERBİDE KALMIŞTI”

Başakşehir maçında Fenerbahçeli futbolcuların aklı Galatasaray-Beşiktaş derbisinde kalmıştı. Futbolcular o derbiyi oynayıp, mağlup olup Başakşehir’e öyle gelmişler. Dolayısıyla o zihin yorgunları sahaya yansıdı. Fenerbahçeliler, Beşiktaş’ın puan kaybını bekliyordu. Beşiktaş’ın kazanmasıyla Fenerbahçeli futbolcular Başakşehir maçına hırsları törpülenmiş bir şekilde çıktılar.

“BAŞAKŞEHİR MÜTHİŞ SAVUNMA YAPTI”

Medipol Başakşehir takımı da Fenerbahçe’yi çok iyi kapattı. Fenerbahçe akınlarını çok iyi durdurdular. Müthiş bir savunma yapıp, çok üstün oynadılar.

“BAŞAKŞEHİR VOLKAN VE ALPER’İ DURDURUNCA…”

Fenerbahçe’nin maçı kaybetmesinde, derbiyi Beşiktaş’ın kazanması ve Başakşehir’in müthiş savunması çok önemli etken oluşturdu. Son haftalarda Volkan Şen ile Alper Potuk’un yüksek formuyla Fenerbahçe maçları kazanıyordu, pozisyona giriyordu. Başakşehir, bu 2 oyuncuyu da durdurmayı başardı. Fenerbahçe’nin kalan maçlarında puan kaybedebileceği tek maçtı Başakşehir maçı ve kaybettiler.

“ÖNLEM ALMASI GEREKEN KİŞİ PEREIRA’YDI, ŞİKAYET ETMESİ GEREKEN DEĞİL”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira maçın ardından futbolcuların Galatasaray-Beşiktaş derbisine daha çok odaklandığını söyledi. Bunun önlemini alması gereken kişi Pereira’ydı, şikayet etmesi gereken değil. Oyunculardaki o konsantrasyon eksikliğini hissedip buna bir karşılık vermeliydi. Hem bunu tespit edip hem hiçbir şey yapmayacaksınız, her şeyi futbolculardan bekleyeceksiniz, olmaz.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

 

 

Yorumlar