Fenerbahçe-Alanyaspor Maçında İstifa Sesleri!

Fenerbahçe-Alanyaspor maçının son dakikalarında kötü futbol ve istenmeyen sonucun ardından trübünlerden 'yönetim istifa' sesleri yükseldi. Yönetimin yapacağı açıklama merak konusu oldu.

Süper ligin 7. hatasında Fenerbahçe - Alanyaspor Şükrü Saracoğlu stadyumunda karşılaştı. Geçtiğimiz hafta da Osmanlıspor deplasmanında aynı skorla 2 puan bırakan sarı lacivertliler galibiyete hasret kaldı.Trübünlerden yönetim istifa sesleri yükselirken bir grup taraftar başkan Aziz Yıldırıma destek verdi. 36.dakikada Mehmet Topal'ın golüyle Alanyaspor karşısında 1-0 öne geçen Fenerbahçe 59'da Candeias'ın golüne engel olamayınca seyircisi önünde 1 puana razı oldu. Maçın ardından yönetimi protesto eden Fenerbahçe taraftarlarını, kale arkasındaki başka bir grup taraftar ıslıkladı ve  Aziz Yıldırım lehine tezahürat yaptı. Karşılaşmanın ardından kısa süreli arbede yaşandı.

ADVOCAAT'TAN ŞOK AÇIKLAMA:

KULÜP DAHA İYİ HOCA BULURSA...'

Milli takım aralarında ülkesine gitmeyi sürdüreceğini vurgulayan Hollandalı teknik adam, şöyle konuştu:

"Güzel bilgiler almışsınız. Öyle bir şey olmasa bana gitmem için izin vermezlerdi. Bunu çalıştığım her yerde, her takımda yaptım. Kadronun yarısı milli takımlara gidiyor. Diğer arkadaşlarımız kontrolü eline alıp, çalışmaları sürdürüyor. Milli takım arasındaydım ve bir daha ki sefer yine gideceğim. Ayrıca daha önceden ayarlanmış bazı randevularım vardı. Hastanelerle ilgili bazı işlerim vardı. Aynı zamanda milli takımdaki oyuncularımıza ekstra iki gün izin verdim. Bunu size kim söyledi bilmem ama eğer kulübümüz daha iyisini bulabilir ve o şekilde yola devam edebileceğini düşünürse, bunu yarın yapabilir. Ben kendim için burada değilim. Bu kulüp için buradayım"

Advocaat, "Bunu yapabilirler." sözüyle, gönderilmeyi mi kast ettiğinin sorulması üzerine, "Ben kendim giderim. Hiç sorun yok." diye cevap verdi.

VAN PERSİE İLK KEZ 11'DE

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Van Persie, bu sezon Süper Lig'de ilk kez 11'de sahaya çıktı. Hazır olmadığı gerekçesiyle teknik direktör Advocaat tarafından fazla şans bulamayan Van Persie, yaklaşık 3 haftadır antrenman kaçırmamanın meyvesini aldı. Tecrübeli futbolcu, Aytemiz Alanyaspor maçında ilk 11'de forma şansı buldu ve bu sezon ligde bunu ilk kez başardı. Hollandalı futbolcu, ligde ilk 6 haftanın 2'sinde kadroya giremezken, 4'ünde sonradan oyuna dahil oldu. Van Persie, bu sezon sadece UEFA Avrupa Ligi'nde Grasshoppers maçında ilk 11 oynamıştı.

KARŞILAŞMANIN GOLLERİ

Maça hızlı başlayan ev sahibi Fenerbahçe, maçın 36. Dakikasında kaptan Mehmet Topal’ın  Alper ile paslaşması ardından sol çaprazdan müthiş geldi. Kaptan ceza sahasına girerek düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Fenerbahçe, Alanyaspor karşısında 1-0 öne geçti. Golün ardından çöküşe geçen Fenerbahçe oyundan düştü. Volkan Şen yakaladağı pozisyonları değerlendiremeyince konuk ekip Alanyaspor maçın 59. Dakikasında sol kanattan yerden düüzgün bir orta yapan N’Sakala’nın topuna zamanında hareketlenen Canderias'ın düzgün vuruyuşla Volkan Demirel’in solundan gol yaparak beraberliği sağladı. Golden sonra baskılı oynayan kanarya galibiyeti getiren golü bulamayınca karşılaşma 1-1 sonra erdi. Alanyapsor bu zorlu deplasmanda 1 puan  alarak puanını 8 yaptı ve ligde 11. Sırada yer alıyor. Şampiyonluk adaylarından gösterilen Sarı Lacivertliler ise aldığı beraberlikle puanını 9 yaptı ve ligde 9. Sırada yer alıyor.

TRİBÜNLER HERZAMANKİ GİBİ BOŞ

Fenerbahçeli taraftarlar, bu sezon diğer maçlarda olduğu gibi Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında da tribünleri dolduramadı. Havanın güzel olması maçın erken saatten oynanmasına rağmen sarı-lacivertli taraftalar, karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi. Maçı yaklaşık 20 bin Fenerbahçeli taraftar takip etti. Aytemiz Alanyaspor'u 200 kadar taraftarı konuk takım tribününden destekledi.

SÜPER LİG'DE ALINAN SONUÇLAR VE PUAN DURUMU

Yorumlar