Fenerbahçe'de büyük sıkıntı

Kadrosunda 15 yabancı futbolcu bulunduran Fenerbahçe, şimdi de yerli krize girdi.

Fenerbahçe kadrosuna kattığı yıldız isimlerle transferin şampiyonu olurken, eldeki Türk oyuncuları ile de yollar ayrıldı. Yeni yabancı kuralına göre kadrosunda 14 yerli ve 14 yabancı olmak üzere 28 oyuncuya lisans çıkarma hakkı bulunan Fenerbahçe'de ''yerli'' sıkıntısı baş gösterdi.

Kadrosunda; Simon Kjaer, Nani, Josef De Souza, Robin van Persie, Moussa Sow, Stoch, Krasic, Holmen, Fabiano, Abdoulaye Ba, Fernandao, Diego Ribas, Bruno Alves, Raul Meireles ve Kadlec olmak üzere 15 yabancı yıldıza sahip olan Fenerbahçe'de Krasic ve Holmen gibi isimlerle yolların ayrılması bekleniyor. Yabancı problemini bu şekilde çözecek. Fenerbahçe'de asıl sorun ise 'yerli' kontenjanı.

Hali hazırda; Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Şener Özbayraklı, Mehmet Topal, Serdar Kesimal, Hasan Ali Kaldırım, Alper Potuk, Ertuğrul Taşkıran, Erten Ersu ve Mehmet Topuz olmak üzere 11 ''yerli''si bulunan Fenerbahçe'de bu isimlerden bazıları ile de yolların ayrılması gündeme gelmişti. Takımdan gönderilecekleri iddia edilen Serdar Kesimal ve Mehmet Topuz ile de yolların ayrılması durumunda 9 yerlisi kalacak olan Fenerbahçe'de Vitor Pereira, 2-3 isim de altyapıdan kadroya dahil edecek.

Bu gelişmelerden sonra Fenerbahçe'nin yeni transfer çalışmalarının ''yerli'' isimler konusunda olacağı hatta takımdan ayrılacağı iddia edilen Mehmet Topuz ve Serdar Kesimal gibi isimlerin sürpriz bir şekilde kadroda kalabileceği iddia edildi.
Fenerbahçe'de gelecek sezonun kadrosunda kalacağı iddia edilen Beykan Şimşek, Sivasspor'a giderken, Recep Niyaz ise takım arayışlarını sürdürüyor. Yine altyapıdan çıkan Hakan Çinemre konusunda ise Vitor Pereira son kararını vermedi.



Yorumlar