Fenerbahçe'de büyük plan

Fenerbahçe yeni sezonda yapacağı hamlelerle önümüzdeki 5 sezonun kadrosunu oluşturacak. yaşı büyük isimlerin yerini gençlerle takviye edecek.

Fenerbahçe’de ‘değişim rüzgârı’ bu sezon da esmeye devam edecek. Başkan Aziz Yıldırım ve yönetimi, Teknik Direktör Vitor Pereira ile bir toplantı yaparak, özellikle yaşı ilerleyen ve gelecek yıl kadroda tutulması planlanmayan isimleri ‘temizlemek’ için şimdiden düğmeye bastı. Kanarya, sözleşmesi sona eren Meireles (33), Alves (34), Serdar Kesimal (27), Mehmet Topuz (32), Michal Kadlec (31) ve Holmen (32 – Torku Konyaspor’da kiralık) ile yollarını kesin olarak ayrılacak.

GENÇ YETENEKLER ALINACAK

Sezon başında kiralanan oyunculardan kaleci Fabiano’nun bonservisi alınmayacak. Bir diğer oyuncu Lazar Markovic’i ise kulübü Liverpool, yeni sezonda kadrosunda görmek istiyor. Sözleşmesi devam eden Diego Ribas ile de performansının istenen düzeye ulaşamaması nedeniyle yolların ayrılması planlanıyor. Bu gelişmelerin ışığında sarı- lacivertliler, transfer politikalarını ‘gençleştirme’ üzerine kuracak. Bu oyuncuların yerlerine ise genç ve gelecek vaat eden oyuncular kadroya katılacak.

PARA KAZANAN TAKIM OLACAK

Fenerbahçe yönetiminin bir diğer hedefi ise transferden ‘zarar eden’ değil ‘para kazanan’ bir kulüp olmak. Bunun için de scout ekibi Türkiye ve dünyada genç, potansiyeli yüksek oyuncuları tarıyor. Yönetimde scout ekibinin raporu doğrultusunda, bu oyuncuları kadrosuna katıp geliştirerek, daha sonra yüksek bonservis bedeli karşılığında satmayı hedefliyor. Bunun için de scout ekibinin izleyerek hazırladığı detaylı listedeki oyuncular, yakın takip altında tutuluyor.

Yorumlar