Fenerbahçe vs Beşiktaş Maç Öncesi

Süper Lig'de lider Fenerbahçe, ezeli rakibi Beşiktaş ile Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Bu sezon sahasında maç kaybetmeyen, seyircisi önünde çıktığı 6 maçın 5'ini kazanıp, 1'inde beraberlik alan Fenerbahçe, iç saha avantajını kullanıp, Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 10'a yükseltmeye çalışacak. Ligin 7. haftasında Trabzonspor karşısında aldığı 0-0'lık beraberliğin ardından üst üste 5 maçta kazanan Fenerbahçe, siyah-beyazlı ekip karşısında da kazanırsa seriyi 6 maça taşıyacak.

Derbi öncesi Fenerbahçe'de Egemen Korkmaz ve Caner Erkin sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu sezon lig maçlarında toplam 3 sarı karta ulaşan iki futbolcu, Beşiktaş mücadelesinde birer kart daha görmeleri durumunda ligin 14. haftasında deplasmandaki Çaykur Rizespor karşılaşmasında cezalı duruma düşecek.

Fenerbahçe-Beşiktaş mücadelesinin yaklaşık 2 hafta önce satışa sunulan biletleri günler öncesinde tükendi. Sarı-lacivertliler, 11. haftada Galatasaray maçında olduğu gibi Beşiktaş karşısında da tribünlerin tamamını dolduracak taraftar önünde mücadeleye çıkacak.

Ligde 12 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 24 puan toplayan siyah-beyazlı ekip, 31 puanla lider durumda bulunan Fenerbahçe'yi mağlup ederek hem puan farkını 4'e indirmeye hem de derbi galibiyeti almaya çalışacak. Sezonun ilk derbi mücadelesinde Galatasaray'a hükmen 3-0 mağlup olan Beşiktaş, kazandığı takdirde rakibinin 11 maçlık yenilmezlik serisine de son verecek.

Sezona iyi başlayan ve üst üste 4 galibiyet alan, ancak daha sonra inişli çıkışlı grafik çizen siyah-beyazlı ekip, son iki haftada iyi sonuçlara imza attı. Süper Lig'deki son yenilgisini 30 Eylül'de Medical Park Antalyaspor'a 2-0 yenilerek alan Beşiktaş, 60 gündür yenilgi yüzü görmedi.

Beşiktaş'ta Fenerbahçe maçı öncesi 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Geride kalan maçlarda üçer sarı kart gören Manuel Fernandes, Veli Kavlak, Oğuzhan Özyakup, Ersan Adem Gülüm ve Necip Uysal, yarınki derbide kart gördükleri durumda cezalı duruma düşecek.

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş takımları arasında yarın yapılacak derbi maçın oynanacağı kasım ayındaki rekabette Beşiktaş'ın kılpayı üstünlüğü var. İki takım 334 maçın sığdığı 89 yıllık rekabette kasım ayında daha önce 38 kez karşılaştı. Beşiktaş, kasım derbilerinde galibiyet sayısında Fenerbahçe'ye 12-11 üstünlük kurarken, taraflar 15 maçta da eşitliği bozamadı. Kasım ayında Beşiktaş'ın toplam 45 golüne, Fenerbahçe 41 golle yanıt verdi.

Fenerbahçe ile Beşiktaş, yapacakları Spor Toto Süper Lig maçıyla birlikte 335. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında 28 Kasım 1924 tarihinde, Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 89 yıllık rekabette Fenerbahçe'nin galibiyet ve gol sayısında üstünlüğü bulunuyor. Bugüne dek yapılan 334 maçta Fenerbahçe 126, Beşiktaş 122 galibiyet alırken, 86 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Rekabette Fenerbahçe'nin toplam 457 golüne, Beşiktaş 422 golle karşılık verdi.

Beşiktaş, Fenerbahçe ile yaptığı son 9 maçtan sadece 2'sini kazanabildi. Siyah-beyazlı takım, rekabetteki son 9 maçtan 5'ini yitirirken, 2 kez berabere kaldı, rakibine sadece 2 kez üstünlük kurabildi.

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki son 3 lig maçından 2'sini evsahibi takımların seyircisiz oynama cezaları nedeniyle sadece kadınlar ile 12 yaş ve altı çocuklar statta izleyebildi. 2011-2012 sezonu Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda BJK İnönü Stadı'ndaki maçtan Beşiktaş 1-0 galip ayrılırken, geçen sezonun ilk yarısında Kadıköy'deki derbiyi Fenerbahçe 3-0 kazandı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak dev maçı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Tarık Ongun yapacak. Derbinin dördüncü hakemi olarak Alpaslan Dedeş, ilave yardımcı hakemleri olarak da Süleyman Abay ile Koray Gençerler görev alacak.

Goal
 


 


 


 


 


 


 


 

Yorumlar