Fenerbahçe De Jong transferini bitiriyor

Kanarya kasada kalan 2.5 milyon Euro'luk transfer bütçesinin 2 milyon Euro'sunu, Newcastle United'in Hollandalı oyuncusunu kiralayarak harcamayı planlıyor.

Savunmaya yaptığı takviyelerin ardından 10 numara transferi için çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Newcastle United’ın Hollandalı orta saha oyuncusu Siem de Jong’un transferinde sona yaklaştı. İngiliz kulübü ile satın almak opsiyonlu kiralama konusunda büyük ölçüde anlaşmaya varan sarı lacivertlilerin, bir sezon için Newcastle’a 2 milyon Euro ödemeyi planladığı öğrenildi. Hollandalı oyuncunun satın alma opsiyonu ise 6 milyon Euro olacak.

YILLIK MAAŞI 2 MİLYON EURO OLACAK

Kanarya eğer De Jong’un performasından memnun kalırsa, sezon sonunda 6 milyon Euro’luk opsiyonu ödeyerek yıldız futbolcuyu kadrosuna katacak. UEFA ile yaptığı anlaşma nedeniyle transferlerde 2.5 milyon Euro harcama yetkisi kalan sarı lacivertliler böylece ilk yılında Avrupa futbolunu yöneten kurumun isteklerini karşılamış olacak. Hollandalı yıldızın Fenerbahçe’den yıllık 2 milyon Euro alacağı, bu rakamın sarı lacivertlilerin maaş bütçesini zorlamayacağı, kulüpten sızan bilgiler arasında.

 

Yorumlar