Fenerbahçe, Pereira için Avukat’ını buldu

Günlük ya da sosyal hayatta, okul döneminde, iş hayatında, hatta özel hayatla ilgili olarak kendi adıma bir prensibim var. O da; “ Planlı olmak, stratejiyi belirlemek ve organize olmak”

Erhan Seven / AjansHaber

Bu düsturları uygulamaya çalışıyorum. Başarılı oluyorum ya da olmuyorum ayrı konu. Çünkü dış etkenler de etkili olabiliyor sonuçta. Ama planlama, strateji ve organizasyon benim için önemli kriterler…

Bu kriterler aslında, her alanda fazlasıyla uygulanmalı. Devlet yönetiminde, parti idaresinde, sivil toplum kuruluşlarının kurulması ve devamında, askeriyede sevk ve idare anlamında, kulüplerin sezon ve sezonlar planlaması gibi akla gelebilecek birçok alanda kullanılabilecek kriterler…

Kulüp yönetiminde de bu kurallar uygulanmalı derken, Fenerbahçe’de ise tam zıddını görüyoruz.

TERRANAO’NUN KAZIĞI PEREİRA

Sarı-Lacivertli ekip, lig başlamadan 6 gün, Avrupa Kupası maçına da 3 gün kala teknik direktör değiştiriyor. Pereira için, ‘Go home Pereira’ diye yazmıştım aylar öncesinde. Getirilmesi zaten yanlış olan bir isimdi. Terrenao’nun menajerlik işleri çerçevesinde Fenerbahçe’ye attığı büyük bir kazıktır.

Portekizli hoca, Fenerbahçe’den iki-üç gömlek daha aşağıda bir isimdi. Gitmesi gerekiyordu… Kesinlikle katılıyorum. Ama Ağustos ortasında değil…

Ligler 19 Mayıs’ta bitti. Yani tam üç ay önce. Bu adamı o zaman gönderecektin. Yeni hocayla birlikte transferini yapacak ve yeni sezona hazırlanacaktın. Planlamanı ona göre yapacaktın.

Ama sen ne yaptın? Tazminatını ödememek için göndermedin. Bu arada çok önemli Şampiyonlar Ligi’nden elendin. Sonra ben bu adamı göndereyim dedin. Gönderirken, mahkemelik, FİFA’lık, CAS’lık, UEFA’lık olarak gönderdin. Bir de daha fazla tazminat ödeyeceğin süreçler başladı. Yani Fenerbahçe yine mahkeme kapılarında geçirecek zamanının bir bölümünü…

FENER, AVUKATINI (ADVOCAAT) BULDU

Fenerbahçe’de bu akşam İsviçre takımıyla oynayacağı UEFA Avrupa Ligi ve hafta sonu yapacağı Başakşehir lig maçlarıyla birlikte futbol maratonu hız kazanacak. Pereira’nın arkasından Fenerbahçe önümüzdeki günlerde yaşanacak her türlü olaylar için Avukat’ını (Advocaat) buldu doğrusu.

Avukat’ını diyorum… Çünkü Tamer Korkmaz’ın Flemenkçe desteği ile birlikte Advocaat’ın kendi dilinde Avukat anlamına geldiğini öğrendim. Yani anlayacağınız Fenerbahçe önümüzdeki günlerde yaşayacağı hukuki süreçler ve futbol sezonu dikkate alındığında kelimenin tam anlamıyla Avukat’ını bulmuş durumda. Dick Advocaat, Fenerbahçe’yi her alanda savunacak gibi görünüyor. Fenerbahçe taraftarlarının tabii Advocaat’tan beklentisi, takımlarını şampiyon yapması. Olumlu bir hava var ama son dakika transferi olması nedeniyle biraz sıkıntılı. Sonucu zaman gösterecek.

Bakalım değişik ve ilginç anlamları çok olan Dick Nicolaas Advocaat, Fenerbahçe’de ne yapacak? Bir dönem Dışişleri Bakanlığımızın favori eylem planındayız: “Bekleyip göreceğiz”

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

 

Yorumlar