Fenerbahçe Ozan'ı renklerine bağladı

F.Bahçe, devleri peşinden koşturan Bursa'nın genç yıldızı Ozan Tufan'da mutlu sona ulaştı. 7 milyon euro'ya transfer edilen 20 yaşındaki milli futbolcu, 4 yıllık sözleşmeye imza atacak.

Fenerbahçe; Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray'ın da gündeminde olan Bursaspor'un genç yıldızı Ozan Tufan'ı renklerine bağladı. Rakiplerine dev bir çalım atan sarı-lacivertliler, 20 yaşındaki oyuncu ile görüşmelere başlandığını dün saat 21.08'de borsaya bildirdi. Bursaspor Kulübü de sadece 8 dakika sonra resmi siteden "Ozan Tufan konusunda Fenerbahçe ile anlaşmaya vardık" açıklamasını yaptı ve transfer resmiyet kazandı. Milli futbolcu için yeşil-beyazlılarla 7 milyon euro bonservis karşılığında anlaşan Fenerbahçe, yeni transferi Ozan Tufan'a 4 yıllık sözleşme imzalatacak.

1.5 MİLYON EURO ALACAK

Bursaspor ile dün akşam idmana çıkan Ozan Tufan, eşyalarını toplayıp arkadaşlarıyla vedalaştı. Genç yıldız, bugün İstanbul'a gelerek sağlık kontrolünden geçip, resmi imzayı atacak. Milli futbolcunun, F.Bahçe'den alacağı ücret de netleşti. Ozan Tufan, yılda 1.5 milyon euro+Maç başı 10 bin euro alacak. Yeni sezon öncesi yeşil-beyazlı kulüpten Fernandao ve Şener Özbayraklı'yı kadrosuna katan F.Bahçe, Ozan Tufan'la 'üçleme' yaptı.

OZAN'I TANIYALIM

Fenerbahçe'nin yeni transferi Ozan Tufan'ı biraz tanıyalım... Futbola Bursaspor alt yapısında başlayan Ozan, Ertuğrul Sağlam tarafından A Takım'a alınmıştı. Süper Lig'deki ilk maçını 2012-2013 sezonunun son haftasında G.Birliği'ne karşı oynayan Ozan, asıl patlamayı ise geçen sezon Şenol Güneş'le yaptı. Ligde sadece 2 maç kaçıran 20 yaşındaki yıldız, 46 resmi maçta 3 gol attı.

TARİHE GEÇMİŞTİ

Ozan Tufan'ın bir diğer ön plana çıkan özelliği ise Avrupa kupalarında gol atan en genç oyuncu (17 yaş+139 gün) olması... Ozan, 2012-2013 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda KuPS Kuopio'ya attığı golle bu unvanı eline geçirmişti. İlk olarak Mayıs 2014'teki Kosova maçında A Milli Takım forması giyen Ozan, 13 milli karşılaşmada görev alıp Fatih Terim'in de vazgeçilmezi oldu.

Yorumlar