Fenerbahçe 'Liderliğe devam' dedi

Ligi ilk yarısını lider tamamlayan Fenerbahçe, ikinci yarısında karşılaştığı Kasımpaşa karşısında galibiyet alarak zirvedeki yerini korumaya devam etti.

Kasımpaşa 0 - 3 Fenerbahçe

Goller: 15' Dirk Kuyt, 69' Dirk Kuyt, 90+4 Caner Erkin

90+5. dakikada Diego sağ kanattan pasını içeride bomboş durumdaki Caner'e aktardı. Caner kariyerinin en kolay gollerinden birini attı, 3-0...

78'de Diego kaleci Isaksson'la karşı karşıya kaldı. Ancak Diego'nun şutunu İsveçli kaleci kurtarmayı başardı.

***



69. dakikada sağ kanattan iyi bindiren Gökhan, boşluğu değerlendirdi ve pasını penaltı noktasındaki Kuyt'a bıraktı. Bomboş Kuyt ilk goldeki gibi risksiz ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi; 0-2.

***

68'de Şota Arveldze risk aldı. Defans oyuncusu Sancak'ı çıkarıp, yeni transfer Ferhat Kiraz'ı sahaya sürdü.

***

61. dakikada Kasımpaşa atağında cezasahasına dolduruklan topu Scarione kafayla içeri bıraktı. Castro bomboş pozisyonda meşin yuvarlağı üstten auta gönderdi.

***

Fenerbahçe'de 58. dakikada Meireles sakatlandı ve oyundan çıkmak zorunda kaldı. Bir dakika sonrasında Hasan Ali Kaldırım oyuna dahil oldu. Alper orta sahaya, Hasan Ali sol beke, Caner Erkin ise sol açığa geçti. Meireles sakatlığı sonrası soyunma odasına gitti.

***

53. dakikada Andre Castro uzaktan kaleyi çok güzel gördü. Volkan aynı güzellikte topu kornere çeldi.

***

İkinci yarı başladı...

***

İlk yarı sona erdi. Kasımpaşa 0-1 Fenerbahçe

***

36. dakika: Kasımpaşa ilk tehlikeli atağını yaptı. Scarione, sol kanattan 3 Fenerbahçeli'yi çalımlayarak ceza alanına girdi. Sağ ayağına çekip düzgün vurdu, top sol direğin üstünden auta gitti.

***

Son 6 lig maçında Fenerbahçe kalesine sadece 8 şut isabet etti. Bunlardan 1'i gol oldu. Sarı Lacivertliler bu konuda ligin en iyi ekibi konumunda...

***

29. dakikada Emenike, geniş alanda Isaksson'la karşı karşıya kaldı. İsveçli kaleci, Emenike'den önce yetişip, topu uzaklaştırdı. Dönen top Fenerbahçeliler'de kaldı. Sarı Lacivertliler, kale boş iken topla oynamakta yavaş davranınca Isaksson kalesine döndü. Son olarak Selçuk Şahin'in cılız şutu auta gitti.

***

GOLÜN OLUŞUMU: Hızlı gelişen atakta Fenerbahçe, Kasımpaşa savunmasını gafil avladı.Tek paslarla gelen Fenerbahçe boşlukları değerlendirdi. Son olarak Diego, ceza sahası dışındaki Kuyt'a bıraktı. Kuyt, 20 metrelik mesafeye rağmen zor gibi gözüken golü kolaya çevirdi ve yayın üstünden topu adeta yan ağlara gödnerdi. Isaksson uzansa da yetişemedi.

***

Spor Toto Süper Lig'de 17. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Kasımpaşa karşısında 15. dakiakda Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Bu gol Kuyt'ın ligdeki 5. golü oldu. Golün asistini Diego Ribas yaptı.




Ayrıntılar geliyor...

Yorumlar